Chiftele cu radacina de lotus si ghimbir
PrinteazaChiftele cu radacina de lotus si ghimbir din: carne grasă de porc tocată, morcov, rădăcină mică de lotus, mălai, ouă, sos de soia, sare, vegeta, vin, praz, rădăcină ghimbir, ulei de arahide, piper.
- 250 g carne grasă de porc tocată
- 1 morcov mic
- 1 rădăcină mică de lotus
- 1 lingură mălai, diluată într-o lingură apă
- 2 ouă
- 2 linguri sos de soia
- 1 linguriţă sare
- 1/2 linguriţă „ vegeta “
- 2 linguri vin
- 1 lingură praz tăiat mărunt
- 2 linguri rădăcină ghimbir, tăiătă mărunt
- 4 ceşti ulei de arahide
- un vârf de piper
Mod de preparare:
Morcovul şi rădăcina de lotus se curăţă, se spală şi se tăie cubuleţe cu latura de trei centinţetri. Se dau în clocot de câteva ori, se lasă să se răcească şi să se scurgă bine.
Se bate un ou într-un vas şi se amestecă cu jumătate din făina de porumb dizolvată în apă.
Celălalt ou, o jumătate de linguriţă, cu sare, o lingură cu vin, prazul şi ghimbirul, tăiate mărunt, piperul, cubuleţele de rădăcină de lotus şi morcovul se amestecă, adăugându-se carnea tocată. (Vasul trebuie să fie de aluminiu).
Se amestecă bine cu o lingură de lemn, într-o singură direcţie, până ce tocătura devine cleioasă şi tare.
Se încinge uleiul de arahide într-o tigaie, se pun chiftele la prăjit – cantitatea de tocătură fiind împărţită în patru părţi egale, formând (patru) sfere.
Trecute în prealabil prin ou bătut cu mălai, se lasă la prăjit, pe rând, până ce capătă o culoare brun-închis.
Se aşază într-o cratiţă mare, adăugându-se apă clocotită, cam un sfert de cană, o linguriţă cu sos de soia, o linguriţă cu sare, o linguriţă cu vin şi „vegeta”.
Se pune vasul în bain-marie şi se fierbe la foc iute, pe flacăra aragazului, aproximativ o oră şi jumătate.
Pofta buna!