Chiftele cu salsa si patrunjel

Printeaza

Chiftele cu salsa si patrunjel din: boabe de naut, ceapa, usturoi, cartofi, ou, faina, pesmet, coariandru verde, chimen, ienibahar, cardamom, sare, piper, ulei, rosii, ceapa rosie, patrunjel, otet.

Ingrediente:Chiftele_cu_salsa_si_patrunjel

  • 600 g boabe de naut
  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 200 g cartofi fierti
  • 1 ou
  • 1-2 linguri faina
  • circa 4 linguri pesmet
  • 1 lingura frunze de coriandru verde tocate
  • 1 praf chimen macinat
  • 1 praf ienibahar macinat
  • 1 praf cardamom macinat
  • sare
  • piper
  • 4 linguri ulei
  • 500 g rosii
  • 1 ceapa rosie mare
  • 2 linguri patrunjel tocat
  • 2 linguri otet

 

Mod de preparare:

Se spală năutul, se lasă să se scurgă şi se toacă. Se toacă ceapa şi usturoiul.

Se decojesc cartofii şi se rad. Se amestecă toate, adăugând 1 ou, făină, pesmet, coriandru verde, sare, piper şi mirodenii.

Dacă mai este nevoie, se mai adaugă pesmet.

Se modelează 8 chifteluţe din acest amestec şi se prăjesc de jur împrejur în 2 linguri de ulei.

Se spală roşiile, se curăţă de seminţe şi se taie cubuleţe. Se curăţă şi se toacă ceapa roşie.

Se amestecă împreună cu roşiile, pătrunjelul, 2 lin­guri de ulei şi oţet.

Se servesc cu salsa şi se ornează eventual cu pătrunjel.

Chiftele cu salsa si patrunjel

Chiftele_cu_salsa_si_patrunjel

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. O sa fac si eu chiftele cu salsa

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.