Chiftele cu salsa si patrunjel
PrinteazaChiftele cu salsa si patrunjel din: boabe de naut, ceapa, usturoi, cartofi, ou, faina, pesmet, coariandru verde, chimen, ienibahar, cardamom, sare, piper, ulei, rosii, ceapa rosie, patrunjel, otet.
- 600 g boabe de naut
- 1 ceapa
- 1 catel de usturoi
- 200 g cartofi fierti
- 1 ou
- 1-2 linguri faina
- circa 4 linguri pesmet
- 1 lingura frunze de coriandru verde tocate
- 1 praf chimen macinat
- 1 praf ienibahar macinat
- 1 praf cardamom macinat
- sare
- piper
- 4 linguri ulei
- 500 g rosii
- 1 ceapa rosie mare
- 2 linguri patrunjel tocat
- 2 linguri otet
Mod de preparare:
Se spală năutul, se lasă să se scurgă şi se toacă. Se toacă ceapa şi usturoiul.
Se decojesc cartofii şi se rad. Se amestecă toate, adăugând 1 ou, făină, pesmet, coriandru verde, sare, piper şi mirodenii.
Dacă mai este nevoie, se mai adaugă pesmet.
Se modelează 8 chifteluţe din acest amestec şi se prăjesc de jur împrejur în 2 linguri de ulei.
Se spală roşiile, se curăţă de seminţe şi se taie cubuleţe. Se curăţă şi se toacă ceapa roşie.
Se amestecă împreună cu roşiile, pătrunjelul, 2 linguri de ulei şi oţet.
Se servesc cu salsa şi se ornează eventual cu pătrunjel.
Chiftele cu salsa si patrunjel
Pofta buna!
O sa fac si eu chiftele cu salsa