Chiftele cu sfeclă roşie
PrinteazaO reteta de chiftele cu sfecla rosie din: carne tocata, sfecla rosie, hrean, oua, ceapa, usturoi, patrunjel, pesmet, ulei, frisca, sare, piper si rosii.
- 400 g carne tocata
- 200 g sfecla rosie
- 60 g hrean ras
- 2 oua
- 1 ceapa
- 1 catel de usturoi
- 1 frunza de patrunjel tocat
- 3 linguri pesmet
- ulei pentru prajit
- 125 dl frisca
- sare
- piper
- 6 rosii
Mod de preparare:
Razi sfecla roşie fin şi o amesteci cu carnea tocată de porc, adaugi ceapa şi usturoiul tocat fin. Amesteci şi mai pui pătrunjelui tocat, pesmetul, sarea, piperul şi ouăle. Formezi chif¬tele mai mari şi le prăjeşti în uleiul încins, pe ambele părţi.
Faci câte un căpăcel roşiilor, scobeşti mijlocul şi sărezi puţin. întorci roşiile cu căpăce- lul în jos şi le laşi să se scurgă. Baţi bine frişca şi o amesteci cu hreanul ras, apoi umpli roşiile. Le ornezi cu frunza de pătrunjel tocată. Serveşti roşiile împreună cu chiftelele.
Chiftele cu sfeclă roşie
Pofta buna!