Chiftele de somon şi broccoli cu salată de roşii, avocado şi năsturel

Printeaza

O reteta de chiftele de somon si broccoli cu salata de rosii, avocado si nasturel din: cartofi, broccoli, fileuri de somon, zeama de lamaie, marar, ulei de floarea soarelui, mustar dijon, avocado, rosii cherry si nasturel.

Ingrediente:Chiftele de somon şi broccoli cu salată de roşii, avocado şi năsturel

  • 500 g cartofi, taiati in bucati
  • 85 g broccoli, desfacut in buchetele
  • 2 fileuri de somon, fierte
  • zeama de la 1 lamaie, plus cateva felii pentru servit
  • 1 legatura mica de marar, tocat
  • 1 lingura ulei de floarea soarelui
  • 1 lingura cu mustar Dijon
  • 1 avocado, curatat de coaja si de sambure, toca grosier
  • 100 g de rosii cherry, taiate jumatati
  • 100 g nasturel

 

Mod de preparare:

Se pun cartofii în apă cu sare, se aduc la punctul de fierbere şi se lasă la foc mic 8-10 minute, până se frăgezesc; se adaugă broccoli cu 3 minute înainte de final. Se scurg şi se lasă deoparte să se usuce, apoi se pasează până se obţine un piure grosier.

Se adaugă somonul desfăcut în fâşii, mărar, sare, piper şi jumătate din zeama de lămâie, apoi se modelează în patru chiftele. Se încinge uleiul într-o tigaie şi se prăjesc chiftelele trei minute pe fiecare parte, până devin aurii.

Intre timp, se amestecă zeama de lămâie rămasă cu muştarul, sare şi piper, apoi se pune deoparte. Se amestecă avocado, roşiile şi năsturelul şi se împarte amestecul pe farfurii.

Se serveşte câte o chiftea cu salată, stropită cu dressing, şi cu felii de lămâie pentru stors pe deasupra.

Chiftele de somon şi broccoli cu salată de roşii, avocado şi năsturel

Chiftele de somon şi broccoli cu salată de roşii, avocado şi năsturel

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.