Chiftele de somon la gratar cu cartof si marar
PrinteazaChiftele de somon la gratar cu cartof si marar din: fileuri somon fără piele, cartof, ceapa, ou, usturoi, marar, sare, piper alb.
Ingrediente:
- 2 fileuri somon fără piele
- 1 cartof
- 1 ceapă
- 1 ou
- 2 căţei de usturoi
- 1 legătură mărar
- sare
- piper alb măcinat
Mod de preparare:
Cureţi cartoful şi îl fierbi. Toci fileul de peşte mărunt, cu cuţitul. Scurgi cartoful fiert şi îl sfărâmi cu furculiţa.
Cureţi ceapa şi usturoiul, le tai mărunt şi toci fin mărarul.
Amesteci într-un castron toate ingredientele? adăugând sare şi piper după gust
. Cu mâinile umede, modelezi mici sfere de compoziţie, pe care le treci prin pesmet.
Le aşezi pe o tavă tapetată cu hârtie de copt sau pe o tavă de silicon, aşa cum am făcut eu.
Le coci în cuptorul pornit pe funcţia grill sau, dacă nu ai un astfel de cuptor, la foc iute, în cuptorul preîncălzit.
Le întorci după 5-7 minute, ca să se coacă uniform şi le mâi laşi în cuptor pentru încă 5 minute.
Le consumi calde, alături de o salată verde, asezonată cu mărar sau alături de câteva fâşii de ardei roşii.
Chiftele de somon la gratar cu cartof si marar
Pofta buna!