Chiftele de somon cu salata de cruditati
PrinteazaChiftele de somon cu salata de cruditati din: somon, ghimbir, pasta de curry, sos de soia, coriandru, ulei, lamaie, castravete, morcovi, otet, indulcitor.
- 400 g file de somon fără piele şi oase
- 1 linguriţă ghimbir ras
- 1 lingură pastă de curry roşu
- 1 linguriţă sos de soia
- 1/2 legătură coriandru verde
- 1/2 lingură ulei
- 1 lămâie
Ingrediente salată:
- 1 castravete
- 2 morcovi
- 2 linguri oţet de vin alb
- îndulcitor
Mod de preparare:
Peştele se pasează într-un castron cu ghimbirul, pasta de curry şi sosul de soia; se adaugă 2/3 din cantitatea de coriandru, tocat.
Cu mâinile umezite, din această compoziţie se modelează chifteluţe care se ung cu puţin ulei.
Se prăjesc apoi într-o tigaie de teflon, până ce devin crocante, cca 4 min. pe fiecare parte.
Se decojesc castravetele şi morcovii şi se taie fâşii cu dispozitivul de curăţat.
Se aşază într-un castron, se toarnă oţet, se adaugă îndulcitor şi se presară restul de frunze de coriandru. Se taie lămâia felii.
Chifteluţele se servesc cu salata de legume şi se decorează cu felii de lămâie.
Drept garnitură se poate oferi orez sau paste din făină de hrişcă, eventual şi cartofi fierţi.
Chiftele de somon cu salata de cruditati
Pofta buna!