Chiftele de somon

Printeaza

O reteta de chiftele de somon din: cartofi fainosi, somon, ketchup, mustar, coaja rasa de lamaie, patrunjel, marar, faina, oua, pesmet si ulei de floarea soarelui.

Ingrediente:Chiftele de somon

  • 450g de cartofi făinoşi, tăiaţi în bucăţi
  • 350g de somon (3 fileuri)
  • 2 linguriţe de ketchup
  • 1 linguriţă de muştar
  • coaja rasă de la 1/2 lămâie, plus felii pentru servit
  • 1 lingură cu vârf de pătrunjel, tocat
  • 1 lingură cu vârf de mărar, tocat
  • 3 linguri de făină
  • 1 ou, bătut
  • 100 g de pesmet
  • 4 linguri ulei de floarea-soarelui salată, pentru servit

 

Mod de preparare:

Se încinge grillul. Se pun cartofii la fiert într-o oală cu apă, se acoperă şi se fierb 12-15 minute, până se înmoaie. Se scurg şi se lasă să se răcească puţin, apoi se zdrobesc. între timp, se asezonează somonul şi se frige sub grill cinci-şase minute. Se lasă să se răcească un pic, apoi se fărâmiţează.

Se amesteca mustarul, ketuchupul, coaja rasa de lamaie, verdeturile si cartofii, apoi se asezoneaza. Se adauga somonul cu grija, pentru a nu-l marunti prea tare. Se formeaza patru chiftele.

Se pun faina, oul si pesmetul in trei farfurii adanci. Se trec chiftelele prin faina, se scutura de exces, se trec apoi prin ou si se acopera cu pesmet. Se incinge uleiul intr-o tigaie si se prajesc chiftelele trei-patru minute pe fiecare parte, la foc mediu. Se servesc cu salata si felii de lamaie.

Chiftele de somon

Chiftele de somon

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.