Chiftele cu sos alb
PrinteazaChiftele cu sos alb din: carne de curcan, ceapa, sare, piper, ou, unt, nucsoara, lapte, marar, faina, morcovi si fasole verde.
Ingrediente:
- 500 g carne de curcan tocata
- o legatura ceapa
- sare
- piper
- un ou
pentru sos:
- 75 g unt
- un praf nucsoara
- 400 ml lapte
- o legatura marar
- 2 linguri faina
pentru garnitura:
- 200 g morcovi
- 200 g fasole verde fideluta
Mod de preparare:
Se amestecă într-un vas carnea tocată cu ceapa verde tocată mărunt, sarea, piperul si oul crud. Separat, se pune apă într-o oală şi se lasă să clocotească.
Se formează chifteluţele, care se pun în apa clocotită. După ce s-au fiert, se scot.
Se topeşte untul într-o cră-ticioară, se adaugă făina cernută, sarea, piperul, nucşoara Si laptele călduţ. După ce a dat în clocot, se pune mărarul.
Chifteluţele se servesc cu sosul alb si cu morcovii si fasolea verde fierte.
Chiftele cu sos alb
Pofta buna!
Chiftelele astea cu sos sunt bestiale
Nu am mai mancat pana acum chiftele cu sos
Ce pofta mi-ai facut