Chiftele in sos aromat
PrinteazaO reteta delicioasa de chiftele cu: carne amestec, ceapa, paine, morcov, cartof, ou, usturoi, patrunjel, marar, ulei, sare, piper, rosii, vin, foi de dafin, frunze de telina, oregano, busuioc.
- 500 g amestec de carne tocată
- 1 ceapă
- 2 felii de pâine
- 1 morcov
- 1 cartof
- 1 ou
- 5-6 căţei de usturoi
- 1 legătură de pătrunjel
- 1 legătură de mărar
- ulei
- sare
- piper
Ingrediente sos:
- 500 g roşii
- 2 cepe
- 1 ceşcuţă de vin
- 2 foi de dafin
- frunze de ţelină
- oregano
- busuioc
Mod de preparare:
Amestecă bine carnea cu pâinea înmuiată şi stoarsă, usturoiul zdrobit, oul bătut cu sare şi piper, verdeaţa şi ceapa tocată.
Cu palmele umede, modelează chiftelele şi rumeneşte-le în ulei. Separat, taie ceapa mărunt şi căleşte-o în ulei.
Adaugă roşiile decojite şi zdrobite. Lasă pe foc să dea în câteva clocote, apoi pune dafinul, frunzele de ţelină, vinul, un praf de busuioc şi oregano.
Adaugă chiftelele şi lasă să dea în câteva clocote. La final, potriveşte gustul de sare şi piper.
Chiftele in sos aromat
Pofta buna!