Chiftele cu sos de ceapa
PrinteazaChiftele cu sos de ceapa din: ulei, frunze de salvie, ceapa, spata de porc, ficat de porc, nucsoara, zahar, otet de vin, faina, supa de vita, patrunjel, piure si legume.
- ulei, pentru uns
- 1 lingura frunze de salvie tocate
- 1 ceapa tocata marunt
- 500 g spata de porc
- 300 g ficat de porc
- 1/2 lingurita de macis (se poate folosi si nucsoara)
pentru sos:
- 2 cepe, feliate fin
- 1 lingura ulei de floarea soarelui
- 2 lingurite de zahar
- 1 lingura otet de vin rosu
- 3 linguri de faina
- 850 ml supa de vita
- 1 mana de patrunjel tocat
- piure si legume, pentru servit (optional)
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 160C/gaz 3. Unge o tava cu ulei. Marunteste spata de porc intr-un robot de bucatarie sau trece-o prin masina de tocat.
Adauga ficatul si mai marunteste o data. Presara peste carne salvia, ceapa tocata si macisul sau nucsoara. Asezoneaza si amesteca bine, apoi modeleaza 24 de chiftele.Asaza-le in tava pregatita.
Pentru sos, incinge uleiul intr-o cratita mare. Adauga ceapa si soteaz-o pana se rumeneste. Presara zaharul si continua sotarea, amestecand frecvent, pana se caramelizeaza.
Stropeste cu otetul si lasa sa sfaraie putin. Amesteca faina cu 2-3 linguri de apa.
Toarna supa peste ceapa, adauga faina si lasa sa fiarba pana cand se ingroasa. Rastoarn-o peste chiftelele din tava, acopera cu folie de aluminiu si da la cuptor timp de 1 ora, pana ce carna se patrunde.
Serveste totul cu patrunjel presarat, piureul si legumele preferate.
Chiftele cu sos de ceapa
Pofta buna!
O sa vad ce o sa fac, dar sigur o sa schimb sosul, nu-mi place deloc