Chiftele în sos de roşii cu busuioc
PrinteazaChiftele în sos de roşii cu busuioc din: carne tocata, ceapa, ou, usturoi, morcov, frunze de busuioc, patrunjel, sare, piper, ulei de masline, faina, sos de rosii, zahar brun, otet de mere, sare, piper.
- 500 g carne tocata (amestec de vita cu porc sau doar de pasare)
- 1 ceapa alba
- 1 ou
- 2 catei de usturoi
- 1 morcov ras (optional)
- 2 linguri pesmet
- 5-6 frunze de busuioc verde
- 1 lingura patrunjel verde
- sare si piper, dupa gust
pentru sos:
- 2 linguri ulei de masline
- 1 1/2 linguri faina
- 500 ml sos de rosii
- 1 lingurita zahar brun
- 2 linguri otet de mere
- sare si piper, dupa gust
Mod de preparare:
Amesteci carnea tocată cu ceapa tăiată fin, usturoiul zdrobit (sau ras), morcovul ras pe răzătoarea cu ochiuri mici, 2 linguri de pesmet, frunzele de busuioc şi pătrunjel tocate mărunt, 1 ou bătut ca pentru omletă, sare şi piper, după gust.
Frământi bine compoziţia şi formezi cu mâna umezită chifteluţe mici (rotunde sau plate), pe care le aşezi într-o tavă, tapetată cu hârtie de copt. Le cod circa 20 de minute, în cuptorul bine încins, până se rumenesc uşor.
Intre timp, amesteci; într-un bol, uleiul cu făina, adaugi sosul de roşii, zahărul, diluezi cu apă rece până la consis-tenţa unei smântâne şi torni compoziţia într-o crăticioară, pe foc. Adaugi 2 foi de dafin şi laşi să fiarbă sosul, amestecând continuu.
Când începe să se îngroaşe, adaugi apă călduţă şi laşi să fiarbă 5-6 minute, fără să te opreşti din ameste-cat. Adaugi otetul şi potriveşti gustul de sare şi piper. Scoti chiftelele din cuptor, le introduce în sosul de roşii, având grijă să fie bine cuprinse de sos.
Dacă este nevoie, mai adaugi putină apă. Le laşi să fiarbă împreună circa 3 minute. Le serveşti după 5-6 minute, ca atare, sau garnisite cu piure de cartofi, orez fiert, sau paste.
Chiftele în sos de roşii cu busuioc
Pofta buna!
Astea sunt chiftele marinate. Nu este o mancare sanatoasa, nu va recomand asa ceva