Chiftele cu sos dulce-acrisor din: cod, ou, pasta de curry, sos de peste, amidon, lime, fasole verde, ulei, sos dulce-acrisor, salata.
Ingrediente:
400g fileuri de cod tocat
1 ou
1 lingură pastă de curry roşu
2 linguriţe sos de peşte
1 lingură amidon
coaja rasă şi zeama de la 1 lime
50g de fasole verde, capetele tăiate, apoi păstăile feliate fin
2 linguri ulei
3 linguri sos dulce-acrişor
frunze de salată, pentru servit
Mod de preparare:
Pune peştele în robotul de bucătărie, împreună cu oul, pasta de curry, sosul de peşte şi amidonul, apoi mărunţeşte totul.
Transferă compoziţia într-un bol şi încorporează coaja rasă de lime şi fasolea verde, apoi modelează 8 chiftele de peşte.
Incinge puţin ulei într-o tigaie mare nonaderentă şi prăjeşte chiftelele de peşte (în tranşe), câte 2 minute pe fiecare parte, până când devin ferme şi se pătrund.
Intre timp, amestecă zeama de lime cu sosul dulce-acrişor pentru a face un dressing. Aşază frunzele de salată pe farfurii, urmate de chiftelele de peşte şi stropeşte-le cu puţin dressing.
Chiftele de peste cu sos rosu din: platica, ulei, cartofi, branza, patrunjel, gris, usturoi, sare, ou, lamaie, porumb, ulei, morcovi, ceapa, telina, rosii, apa, bulion. Ingrediente: 1 plătică 150 ml ulei 2 cartofi 5 linguri brânză de oaie 1 legătură pătrunjel griş sau pesmet cu granule mai mari 4-5 căţei de usturoi sare 1 ou coajă […]
Chiftele de peste cu usturoi din: file de peste, usturoi, cartofi, morcov, ceapa, ou, verdeata, pesmet, sare, piper. Ingrediente: 300 g file de peşte 2 căţei de usturoi 2 cartofi 1 morcov 1 ceapă mică 1 ou 1 lingură verdeaţă tocată (mărar, pătrunjel) 1 fir de ceapă verde 2 linguri pesmet sare piper ulei pesmet (pentru […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.