Chiftele in sos de rosii cu fistic

Printeaza

Chiftele in sos de rosii cu fistic din: ceapa, usturoi, ghimbir, coriandru, sare, piper, fistic, migdale, ulei, rosii, boia.

Ingrediente:

Pentru chiftele:

  • 3 cepe mari tocate mărunt
  • 1 căţel de usturoi tocat mărunt
  • 0 bucată de ghimbir de 5 mm, tocat mărunt
  • 15 g frunze proaspete de coriandru
  • sare
  • piper negru proaspăt măcinat
  • 10 migdale crude, tocate foarte mărunt
  • 1 ou
  • 2 felii de pâine albă mărunţită
  • 500 g carne slabă de pui
  • 2 linguri ulei vegetal

Pentru sos:

  • 2 linguri ulei vegetal
  • 1/2 linguriţă seminţe de chimen indian
  • 1 căţel de usturoi dat pe râzătoare
  • 1 bucată de ghimbir de 5 mm, tocat mărunt
  • 3 cepe mari tocate mărunt
  • 2 roşii tăiate în cubuleţe
  • 2 linguri smântână
  • 1/4 linguriţă boia de ardei cayenne
  • 1/2 linguriţă curcumă
  • 1 linguriţă coriandru măcinat
  • 1/2 linguriţă chimen indian
  • 1 linguriţă garam maşala
  • sare
  • piper negru proaspăt măcinat
  • 10 caise uscate, tăiate mărunt
  • 1 linguriţă fistic crud tăiat mărunt
  • 350 ml apă

 

Mod de preparare:

Chiftele in sos de rosii cu fistic: Mărunţiţi într-un blender ceapa, usturoiul şi ghimbirul. Adăugaţi frunzele de coriandru, sare şi piper după gust, migdale, ou şi pâine, apoi amestecaţi din nou. Puneţi şi carnea tocată şi amestecaţi toate ingredientele.

Din compoziţia obţinută, modelaţi aproximativ 25 de chiftele. Prăjiţi chiftelele în puţin ulei, la foc mediu, timp de 2 minute, întorcându-le o dată sau de două ori, apoi scoateţi-le pe şerveţele de hârtie şi lăsaţi-le deoparte.

Pentru a prepara sosul, puneţi uleiul la încălzit într-o tigaie, la foc mediu. Prăjiţi seminţele de chimerîîn ulei câteva secunde.

Adăugaţi usturoiul şi ghimbirul. Căliţi toate ingredientele 30 secunde, apoi adăugaţi şi ceapa şi căliţi-o cam 5 minute. Micşoraţi focul puneţi în tigaie şi roşiile şi zdrobiţi-le cu dosul unei linguri de lemn.

Lăsaţi-le să fiarbă 5 minute, până ce începe să iasă uleiul pe marginea tigâii. Turnaţi şi smântână şi lăsaţi sosul să fiarbă, amestecând din când în când, încă 3 minute.

Puneţi condimentele, sarea, piperul, caisele uscate, fisticul şi apa. Adăugaţi cu grijă chiftelele şi fierbeţi la foc mic încă 30 de minute.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.