Chiftele cu sos de roşii
PrinteazaO reteta de chiftele cu sos de rosii din: carne de vita, usturoi, ulei de arahide, pasta de tomate, ou, boia iute, chimen, patrunjel, sare si piper.
- 1 kg carne de vită tocată
- 3 căţei de usturoi
- 5 linguri ulei de arahide (sau de floarea-soarelui)
- 500 ml apă
- 150 g pastă de tomate
- 1 ou
- 1 linguriţă boia iute
- 1 linguriţă chimen râşnit
- 1 legătură pătrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pune într-un castron carnea tocată, sare şi piper, după gust, oul, 1 căţel de usturoi curăţat şi tocat mărunt, boiaua şi jumătate din chimen.
Amestecă bine cu o lingură de lemn, până când obţii o compoziţie omogenă şi elastică. Udă-ţi mâinile cu apă rece şi modelează din această compoziţie chifteluţe de mărimea unei nuci.
Taie lamele usturoiul rămas. încinge uleiul într-o tigaie şi căleşte usturoiul, apoi toarnă pasta de tomate şi apa. Sărează şi piperează, după gust.
Adaugă chimenul rămas şi pătrunjelul tocat. Pune chiftelele în sos şi lasă-le să fiarbă, întorcându-le o dată la circa 3 minute, în aşa fel încât să se pătrundă uniform.
Dă focul mic şi lasă-le să fiarbă încet timp de 15 minute, stropindu-le frecvent cu sos. Serveşte-le fierbinţi.
Chiftele cu sos de roşii
Pofta buna!