Chiftele în sos de scorţişoară
PrinteazaO reteta de chiftele in sos de scortisoara din: carne tocata de vita, ou, ceapa, usturoi, paine, lapte, faina, ulei, sare, vin rosu sec, scortisoara, coaja de portocala, foaie de daifn, boabe de piper si cimbru.
- 500 g carne tocata de vita
- 1 ou
- 1 ceapa
- 4 catei de usturoi
- 2 felii de paine
- 1 ceascuta cu lapte
- 2 linguri cu faina
- ulei
- sare
pentru sos:
- 250 ml vin rosu sec
- 1 lingurita cu scortisoara
- 1/2 lingurita cu coaja rasa de portocala
- 1 foaie de dafin
- 3-4 boabe de piper
- cimbru
Mod de preparare:
Intr-un castron, amestecă uşor carnea de vită cu ceapa tocată rrărunt, usturoiul zdrobit, pâinea înmuiată în lapte şi stoarsă şi oul bătut cu un praf de sare. Modelează chiftele, tăvăleşte-le prin făină şi rumeneşte-le în ulei. In grăsimea rămasă, toarnă vinul.
Adaugă scorţişoara, coaja rasă de portocală, foaia de dafin, puţin cimbru şi boabele de piper proaspăt măcinate. Lasă pe foc să scadă. Strecoară sosul şi toarnă-l peste chiftelele rumenite.
Serveşte-le alături de pastele fierte separat sau de o porţie generoasă de piure de cartofi.
Chiftele în sos de scorţişoară
Pofta buna!