Chiftele în sos de scorţişoară

Printeaza

O reteta de chiftele in sos de scortisoara din: carne tocata de vita, ou, ceapa, usturoi, paine, lapte, faina, ulei, sare, vin rosu sec, scortisoara, coaja de portocala, foaie de daifn, boabe de piper si cimbru.

Ingrediente:Chiftele în sos de scorţişoară

  • 500 g carne tocata de vita
  • 1 ou
  • 1 ceapa
  • 4 catei de usturoi
  • 2 felii de paine
  • 1 ceascuta cu lapte
  • 2 linguri cu faina
  • ulei
  • sare

pentru sos:

  • 250 ml vin rosu sec
  • 1 lingurita cu scortisoara
  • 1/2 lingurita cu coaja rasa de portocala
  • 1 foaie de dafin
  • 3-4 boabe de piper
  • cimbru

 

Mod de preparare:

Intr-un castron, amestecă uşor carnea de vită cu ceapa tocată rrărunt, usturoiul zdrobit, pâinea înmuiată în lapte şi stoarsă şi oul bătut cu un praf de sare. Modelează chiftele, tăvăleşte-le prin făină şi rumeneşte-le în ulei. In grăsimea rămasă, toarnă vinul.

Adaugă scorţişoara, coaja rasă de portocală, foaia de dafin, puţin cimbru şi boabele de piper proaspăt măcinate. Lasă pe foc să scadă. Strecoară sosul şi toarnă-l peste chiftelele rumenite.

Serveşte-le alături de pastele fierte separat sau de o porţie generoasă de piure de cartofi.

Chiftele în sos de scorţişoară

Chiftele în sos de scorţişoară

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.