Chiftele cu sos tartar
PrinteazaChiftele cu sos tartar din: file de peste, somon, cartofi, ceapa, ou, usturoi, faina, patrunjel verde, marar verde, sare, piper, pesmet, galbenusuri, ulei, ceapa, mustar iute, zeama de lamaie, castravete murat, sare, piper.
- 500 g file de peste
- 150 g somon
- 1 cartof potrivit
- 1 ceapa potrivita
- 1 ou
- 3 catei de usturoi
- 50 g faina
- 1 legatura patrunjel verde
- 1 legatura marar verde
- sare
- piper
- pesmet
- ulei pentru prajit
pentru sosul tartar:
- 2 galbenusuri fierte tari
- 100 ml ulei
- 1 lingura ceapa alba tocata
- 1 lingurita mustar iute
- 1 lingurita zeama de lamaie
- 1 castarvete murat in otet
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se trec prin maşina de tocat fileul de peşte şi cartoful fiert.
Se taie mărunt ceapa, verdeaţa, se zdrobeşte usturoiul şi se amestecă toate într-un castron. S
e adaugă somonul tăiat bucăţi, oul bătut uşor, faina şi se condimentează cu sare şi piper, după gust.
Se modelează cu mâna chiftele din compoziţia preparată, se trec prin pesmet şi se prăjesc, în ulei bine încins, pe ambele parti.
Se scot pe prosoape absorbante pentru a îndepărta grăsimea în exces.
Se prepară o maioneză din cele două gălbenuşuri fierte tari, ulei, muştar, sare, piper şi zeamă de lămâie.
La maioneză se adaugă ceapa şi castravetele, tocate mărunt. Sosul tartar se serveşte în sosieră alături de chiftelele de peşte.
Chiftele cu sos tartar
Pofta buna!