Chiftele cu sos de usturoi
PrinteazaO reteta de chiftele cu sos de usturoi din: carne de vita tocata, cartof, ceapa, oua, usturoi, cimbru, rozmarin, sare, smantana si ulei.
- 500 g carne de vita tocata
- 1 cartof
- 1 ceapa
- 2 oua
- 3 catei de usturoi
- 1 lingurita cu cimbru
- 1 lingurita cu rozmarin
- sare
sos de usturoi:
- 1 capatana de usturoi
- 250 g smantana
- 4 linguri ulei
- sare
Mod de preparare:
Curăţă cartoful şi dă-l prin maşina de tocat cu ceapa. Pisează mărunt căţeii de usturoi. Peste legumele tocate, pune carnea, ouăle puţin bătute, condimentele, potriveşte de sare şi amestecă bine pasta. Lasă la rece 15 minute.
Dă drumul la cuptor şi pune într-o tavă hârtie pergament. Umezeşte-ţi mâinile cu apă şi formează din amestecul de chiftele mici sfere. Aranjează-le în tavă şi dă-le la cuptor 20 de minute, la foc moderat.
Intre timp, prepară sosul de usturoi. Pisează foarte fin usturoiul într-un mojar, presară un pic de sare şi adaugă puţin câte puţin uleiul. Freacă pasta ca pe maioneză şi, din când în când, adaugă o linguriţă cu smântână. Serveşte chifteluţele cu sos de usturoi şi garnitură de legume.
Chiftele cu sos de usturoi
Pofta buna!