Chiftele cu sos de usturoi

Printeaza

O reteta de chiftele cu sos de usturoi din: carne de vita tocata, cartof, ceapa, oua, usturoi, cimbru, rozmarin, sare, smantana si ulei.

Ingrediente:Chiftele cu sos de usturoi

  • 500 g carne de vita tocata
  • 1 cartof
  • 1 ceapa
  • 2 oua
  • 3 catei de usturoi
  • 1 lingurita cu cimbru
  • 1 lingurita cu rozmarin
  • sare

sos de usturoi:

  • 1 capatana de usturoi
  • 250 g smantana
  • 4 linguri ulei
  • sare

 

Mod de preparare:

Curăţă cartoful şi dă-l prin maşina de tocat cu ceapa. Pisează mărunt căţeii de usturoi. Peste legumele tocate, pune carnea, ouăle puţin bătute, condimentele, potriveşte de sare şi amestecă bine pasta. Lasă la rece 15 minute.

Dă drumul la cuptor şi pune într-o tavă hârtie pergament. Umezeşte-ţi mâinile cu apă şi formează din amestecul de chiftele mici sfere. Aranjează-le în tavă şi dă-le la cuptor 20 de minute, la foc moderat.

Intre timp, prepară sosul de usturoi. Pisează foarte fin usturoiul într-un mojar, pre­sară un pic de sare şi adaugă puţin câte puţin uleiul. Frea­că pasta ca pe maioneză şi, din când în când, adaugă o linguriţă cu smântână. Serveşte chifteluţele cu sos de usturoi şi garnitură de legume.

Chiftele cu sos de usturoi

Chiftele cu sos de usturoi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.