Chiftele de naut cu sos din: naut, patrunjel, usturoi, ceapa, chimion, coriandru, turmeric, pudra de ardei iute, praf de copt, ulei, vin alb, dafin,telina, morcovi, sparanghel, ridichi, fasole verde, rodie, caju, seminte de susan, rosii, usturoi, zahar brun, sirop de agave. Ingrediente: 200 g de năut uscat 25 g de pătrunjel, frunzele culese, iar […]
Chiftele de spanac
PrinteazaChiftele de spanac din: spanac, ardei grasi, ceapa verde, patrunjel, paine, faina, pesmet, ulei, sare, piper, paste, lamaie.
- un kg spanac
- 2 ardei graşi de culori diferite
- o legătură ceapă verde
- o legătură pătrunjel
- 3 felii pâine înmuiate în apă
- făină
- pesmet
- ulei pentru prăjit
- sare
- piper
- paste, pentru garnitură
- felii de lămâie
Mod de preparare:
Spanacul se fierbe 10 minute, se scurge foarte bine si se pune în cuva unui robot.
Se adaugă ceapa tăiată mai mare, pătrunjelul şi miezul de pâine înmuiat în apă şi bine presat.
Se mixează pentru a obţine o pastă fină, căreia i se adaugă ardeii tăiaţi, sare şi piper.
Se amestecă bine, se formează chiftele care se trec prin făină si pesmet. Se prăjesc în ulei bine încins.
Se servesc cu pastele fierte şi felii de lămâie.
Pofta buna!
Chiftele de post cu linte din: linte, paine, ceapa, sare, piper, faina, ulei, usturoi, morcov, patrunjel, verdeata. Ingrediente: 250 g linte 1 felie de pâine 1 ceapă sare piper 1 lingură făină 2-3 linguri ulei usturoi 1 morcov 1 rădăcină pătrunjel verdeaţă Mod de preparare: Alegi lintea cu grijă, bob cu bob, ca să […]
Chiftele din file de peste din: file de peste, usturoi, cartofi, morcov, ceapa, ou, verdeata, pesmet, sare, piper. Ingrediente: 300 g file de peşte 2 căţei de usturoi 2 cartofi 1 morcov 1 ceapă mică 1 ou 1 lingură verdeaţă tocată (mărar, pătrunjel) 1 fir de ceapă verde 2 linguri pesmet sare piper ulei pesmet […]
Pofta buna!