Combinând arome citrice vibrante și un strop de dulceață naturală, această limonadă este perfectă pentru a-ți răcori zilele toride. Ideală pentru petreceri în aer liber sau pur și simplu pentru a te bucura de un moment de răsfăț, limonada cu grapefruit și portocală îți va încânta simțurile și îți […]
Chiftele speciale (micute)
PrinteazaChiftele speciale (micute) – prepară la fel ca în reţeta de bază, reducându-se la jumătate cantitatea de franzelă sau cartof, iar din tocătura obţinută se formează chifteluţe de circa 20 g fiecare, rotunde, puţin mai mari decât o nucă (se pune came cu linguriţa, atât cât încape în căuşul palmei).
Se prăjesc în ulei foarte bine încins, ca să se rumenească puţin şi să-şi păstreze sucul. Uleiul trebuie să le acopere.
Dacă uleiul începe să capete miros şi o culoare maronie, se poate schimba, astfel ca aceste chifteluţe să nu fie greu digerabile, având în vedere faptul că uleiul prăjit timp îndelungat nu este prea dietetic!
Atunci când se scot de la prăjit, este de preferat să se pună pe o tavă, cât mai răsfirat, nu într-un vas îngust, una peste alta.
Astfel se va evita îmbibarea lor cu grăsime. Cele de la fundul vasului se vor înmuia, absorbind grăsimea celor de deasupra!
Se servesc în special la mese festive, aşa că adaosul de usturoi se elimină şi chiar şi ceapa nu va fi prea multă.
Pofta buna!
este una dintre cele mai delicioase si aromate delicii pe care le poti prepara in timpul verii. Cu un gust bogat si usor acrisor, aceasta dulceata este perfecta pentru a fi savurata pe paine prajita, in deserturi sau ca umplutura pentru diverse prajituri. Pe langa savoare, murele sunt pline […]