Chiftele suedeze cu lapte, nucsoara si sos alb
PrinteazaChiftele suedeze cu lapte, nucsoara si sos alb din: carne tocată de vită, carne tocată de porc, pesmet, ceapa, lapte, nucşoară, sare, piper, unt, ulei, făină.
- 350 g carne tocată de vită
- 350 g carne tocată de porc
- 100 g pesmet
- 1 ceapă mare
- 60 ml lapte
- 1 ou, un praf de nucşoară
- sare
- un praf de piper
- 2 linguri unt
- 3 linguri ulei
Pentru sosul Bechamel:
- 70 g unt
- 70 g făină
- 1 litru lapte
- nucşoară
- sare
Mod de preparare:
Pentru chiftele, rumeneşti pesmetul într-o tigaie fără ulei, amestecând mereu. Apoi îl scoţi şi, în aceeaşi tigaie, cu 2 linguri de ulei, căleşti ceapa.
Presari sare şi piper şi, după ce s-a înmuiat, o pui peste pesmet. în bol adaugi şi cele două tipuri de carne, laptele, oul, condimentele şi amesteci bine.
Potriveşti din nou gustul de sare şi piper. Modelezi chiftele, pe care le prăjeşti apoi în uleiul rămas, la care adaugi untul. Păstrezi chiftelele la caid.
Pentru sos, pui laptele pe foc şi, separat, într-o tigaie topeşti untul. Pui făină peste untul topit, amesteci energic şi laşi pe foc aproximativ 2-3 minute.
Tragi tigaia de pe foc, laşi un pic să se răcorească şi torni laptele. Amesteci şi repui vasul ‘ pe foc. Laşi să fiarbă, amestecând pentru a obţine un sos gros.
La final pui nucşoara şi sarea. Pui chiftelele în sos şi laşi maximutTi 3 minute pe foc împreună. Le aduci 1a masă cu verdeaţă, după gust.
Chiftele suedeze cu lapte, nucsoara si sos alb
Pofta buna!