Chiftele suedeze cu sos

Printeaza

Chiftele suedeze cu sos : carne de vita, carne de porc, pesmet, ceapa, lapte, nucsoara, sare, piper,unt, ulei, faina, nucsoara.

Ingrediente:

  • 350 g carne tocată de vită
  • 350 g carne tocată de porc
  • 100 g pesmet
  • 1 ceapă mare
  • 60 ml lapte
  • 1 ou, un praf de nucşoară
  • sare
  • un praf de piper
  • 2 linguri unt
  • 3 linguri ulei

 

Ingrediente sos Bechamel:

  • 70 g unt
  • 70 g făină
  • 1 litru lapte
  • nucşoară
  • sare

 

Mod de preparare:

Pentru chiftele, rumeneşti pes­metul într-o tigaie fără ulei, ames­tecând mereu. Apoi îl scoţi şi, în aceeaşi tigaie, cu 2 linguri de ulei, căleşti ceapa. Presari sare şi pi­per şi, după ce s-a înmuiat, o pui peste pesmet.

In bol adaugi şi cele două tipuri de carne, lapte­le, oul, condimentele şi amesteci bine. Potriveşti din nou gustul de sare şi piper. Modelezi chiftele, pe care le prăjeşti apoi în uleiul rămas, la care adaugi untul. Păs­trezi chiftelele la cald.

Pui laptele pe foc şi, separat, în­tr-o tigaie topeşti untul. Pui făină peste untul topit, amesteci ener­gic şi laşi pe foc aproximativ 2-3 minute.

Tragi tigaia de pe foc, laşi un pic să se răcorească şi torni laptele. Amesteci şi repui vasul  pe foc. Laşi să fiarbă, ameste­când pentru a obţine un sos gros.

La final pui nucşoara şi sarea. Pui chiftelele în sos şi laşi maximu 3 minute pe foc împreună. Le aduci la masă cu verdeaţă, după gust.

Chiftele suedeze cu sos

Chiftele_suedeze_cu_sos

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.