Chiftele suedeze cu sos
PrinteazaChiftele suedeze cu sos : carne de vita, carne de porc, pesmet, ceapa, lapte, nucsoara, sare, piper,unt, ulei, faina, nucsoara.
Ingrediente:
- 350 g carne tocată de vită
- 350 g carne tocată de porc
- 100 g pesmet
- 1 ceapă mare
- 60 ml lapte
- 1 ou, un praf de nucşoară
- sare
- un praf de piper
- 2 linguri unt
- 3 linguri ulei
Ingrediente sos Bechamel:
- 70 g unt
- 70 g făină
- 1 litru lapte
- nucşoară
- sare
Mod de preparare:
Pentru chiftele, rumeneşti pesmetul într-o tigaie fără ulei, amestecând mereu. Apoi îl scoţi şi, în aceeaşi tigaie, cu 2 linguri de ulei, căleşti ceapa. Presari sare şi piper şi, după ce s-a înmuiat, o pui peste pesmet.
In bol adaugi şi cele două tipuri de carne, laptele, oul, condimentele şi amesteci bine. Potriveşti din nou gustul de sare şi piper. Modelezi chiftele, pe care le prăjeşti apoi în uleiul rămas, la care adaugi untul. Păstrezi chiftelele la cald.
Pui laptele pe foc şi, separat, într-o tigaie topeşti untul. Pui făină peste untul topit, amesteci energic şi laşi pe foc aproximativ 2-3 minute.
Tragi tigaia de pe foc, laşi un pic să se răcorească şi torni laptele. Amesteci şi repui vasul pe foc. Laşi să fiarbă, amestecând pentru a obţine un sos gros.
La final pui nucşoara şi sarea. Pui chiftelele în sos şi laşi maximu 3 minute pe foc împreună. Le aduci la masă cu verdeaţă, după gust.
Chiftele suedeze cu sos
Pofta buna!