Chiftele cu susan si sos de soia
PrinteazaChiftele cu susan si sos de soia din: carne grasă de porc, seminţe susan crude, făină, ou, sos de soia, bicarbonat, vin roşu, rădăcină de ghimbir, ulei de arahide, hagina, praf de piper.
- 250 g carne grasă de porc
- 3 linguri seminţe susan crude
- 2 linguriţe făină (dizolvate într-o lingură cu apă)
- 1 ou
- 2 linguriţe sos de soia
- 1 linguriţă rasă bicarbonat
- 1 lingură vin roşu
- 1 lingură rădăcină de ghimbir tocat
- 2 căni ulei de arahide
- hagina
- praf de piper
Mod de preparare:
Carnea se toacă şi se pune într-un castron, amestecându-se bine cu făina dizolvată, oul, sosul de soia, sarea bicarbonatul, vinul, hagina şi ghimbirul tocate fin şi piperul.
Seminţele de susan (sau miez de nucă tăiat mărunt) se curăţă de impurităţi şi se presară pe un blat de lemn.
Se tăvălesc prin susan chifteluţele şi se pun la prăjit într-o cratiţă cu ulei de arahide bine încins. Sunt gata când capătă crustă.
Pofta buna!