Chiftele cu susan si sos de soia

Printeaza

Chiftele cu susan si sos de soia din: carne grasă de porc, seminţe susan crude, făină, ou, sos de soia, bicarbonat, vin roşu, rădăcină de ghimbir, ulei de arahide, hagina, praf de piper.

 

Ingrediente: Chiftele cu susan si sos de soia

  • 250 g carne grasă de porc
  • 3 linguri seminţe susan crude
  • 2 linguriţe făină (dizolvate într-o lingură cu apă)
  • 1 ou
  • 2 linguriţe sos de soia
  • 1 linguriţă rasă bicarbonat
  • 1 lingură vin roşu
  • 1 lingură rădăcină de ghimbir tocat
  • 2 căni ulei de arahide
  • hagina
  • praf de piper

Mod de preparare:

Carnea se toacă şi se pune într-un castron, amestecându-se bine cu făina dizolvată, oul, sosul de soia, sarea bicarbonatul, vinul, hagina şi ghimbirul tocate fin şi piperul.

Seminţele de susan (sau miez de nucă tăiat mărunt) se curăţă de impurităţi şi se presară pe un blat de lemn.

Se tăvălesc prin susan chifteluţele şi se pun la prăjit într-o cratiţă cu ulei de arahide bine încins. Sunt gata când capătă crustă.

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.