Chiftele la tava cu carne tocata si nuca
PrinteazaChiftele la tava cu carne tocata si nuca din: cartofi, arpacaş, faină de grâu, piper, sare, carne tocată, ceapa, miez de nucă pisată, migdale amare prăjite în unt, usturoi, suc de roşii, pătrunjel proaspăt.
Ingrediente:
- 1 kg de cartofi fierţi
- 2 pahare arpacaş fin
- 1 lingură faină de grâu
- piper şi sare, după gust
Penttru umplutura:
- 1,5 kg carne tocată
- 2 cepe mijlocii, tăiate mămnt
- 2 linguri miez de nucă pisată
- 1 linguriţă migdale amare prăjite în unt, mărunţite
- sare şi piper după gust
Pentru sos:
- 4 cepe mijlocii, tăiate foarte mărunt
- 1 lingură faină de grâu
- 7 căţei usturoi pisat
- 5 pahare suc de roşii
- pătrunjel proaspăt, tocat fin
Mod de preparare:
Chiftele la tava cu carne tocata si nuca: Se fierb cartofii curăţaţi de coajă şi se zdrobesc cu o furculiţă. Arpacaşul, spălat şi lăsat o oră în apă la înmuiat, se stoarce cu mâna şi se trece prin maşina de tocat, împreună cu ceapa.
Amestecă arpacaşul cu cartofii şi faina, se condimentează şi se sărează. Cu palmele umezite bine cu apă de- la frigider se întinde compoziţia rezultată într-o tavă unsă bine cu ulei.
Intinde deasupra uniform umplutura, preparată prin omogenizarea perfectă a ingredientelor. (După preferinţă, se pot întinde şi câte două straturi succesive).
Unge deasupra cu ulei şi se introduce în cuptor, la foc slab. Se lasă până se rumeneşte frumos şi se taie în romburi, cu un cuţit înmuiat în apă foarte rece.
Se servesc calde, cu iaurt cu usturoi pisat.
Pofta buna!