Chiftele de ton
PrinteazaChiftele de ton din: ton, file de ansoa, ou, pesmet, ceapa, patrunjel, mustar iute, maioneza, unt, ulei, sare, piper.
- 350 g ton
- 75 g file de ansoa
- un ou
- 3-4 linguri pesmet
- o ceapa
- 1/2 legatura patrunjel
- 2 linguri mustar iute
- 2 linguri maioneza
- 30 g unt moale
- ulei pentru prajit
- sare
- piper
Mod de preparare:
Peştele se scurge, fileurile de anşoa se trec prin apă, fiind prea sărate, şi se lasă şi ele la scurs.
Se bate oul cu maioneza şi muştarul şi apoi se adaugă cele două tipuri de peste, ceapa tocată, sare si piper.
Se amestecă şi se adaugă untul moale si pătrunjelul mărunţit şi se amestecă din nou.
Cu mâna umedă se formează chiftele care se trec prin pesmet si se prăjesc în ulei.
Chiftele de ton
Pofta buna!