Chiftele turcesti cu patrunjel si marar
PrinteazaChiftele turcesti cu patrunjel si marar din: carne tocată de pui (vită sau amestec), ceapa, pătrunjel, mărar, morcov, usturoi, franzelă, ouă, sare, piper măcinat, ulei, făină.
Ingrediente:
- 1 kg carne tocată de pui, vită sau amestec
- 2 cepe mari
- câte 2 legături pătrunjel şi mărar
- 1 morcov
- 1 căpăţână de usturoi
- 100 g franzelă
- 2 ouă
- sare
- piper măcinat
- 100 ml ulei
- făină
Mod de preparare:
Inmoi pâinea în apă rece. Cureţi morcovul şi ceapa. Dai morcovul pe răzătoarea fină, iar ceapa o toci fin.
Amesteci într-un castron carnea tocată, ceapa, usturoiul curăţat şi zdrobit, morcovul ras fin, mărarul şi pătrunjelul fin tocate, franzela albă bine stoarsă, ouăle bătute cu puţină sare şi piper după gust.
Amesteci până obţii o pastă omogenă, turnând treptat o ceşcuţă cu apă rece şi 3-4 linguri de ulei de floarea-soarelui (acesta este un secret al bucătăriei originale turceşti).
Formezi chifteluţe de mărimea unei caise, pe care le treci prin făină şi le prăjeşti în baie de ulei încins, până se rumenesc uniform pe toate părţile. Le scoţi într-un vas tapetat cu hârtie absorbantă.
Le poţi servi alături de o salată verde stropită cu ulei de măsline şi zeamă de lămâie.
Chiftele turcesti cu patrunjel si marar
Pofta buna!