Chiftele de legume cu branză din: branza telemea, fasole verde, dovlecei, oua, faina, sare, piper, ierburi de provence. Ingrediente: 100 g brânză telemea 100 g fasole verde tăiată 100 g dovlecei tăiaţi cubuleţe 3 ouă 100 g făină sare piper 1 linguriţă de ierburi de Provence Mod de preparare: Cureți legumele și le speli. […]
Chiftele turcesti (varianta)
PrinteazaChiftele turcesti din: dovleac, branza de vaci, ceapa, ou, carnati, daina, sare, piper.
- 500 g dovleac
- 300 g brânză de vacă
- 4 cepe roşii
- 1 ou
- 500 g cârnaţi
- făină
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se dă dovleacul prin răzătoarea cu găuri mari. Se amestecă miezul cu brânza de vacă şi cu ceapa, tocate mărunt.
Se condimentează cu sare şi piper după gust apoi se adaugă atâta făină cât absoarbe zeama lăsată de dovleac (aprox. 150 g).
Va rezulta o compoziţie mai densă. Se încorporează oul şi se frământă în continuare, adăugându-se şi puţină făină, dacă mai este nevoie.
Din această compoziţie se modelează chiftele, având fiecare în mijloc câte o felie de cârnat.
Se încinge ulei într-o tigaie şi se prăjesc chiftelele. Se pot servi atât calde, cât şi reci.
Pofta buna!
Chiftele din soia granule si dovlecei
Chiftele din soia granule si dovlecei din: dovlecei, ceapa, morcovi, usturoi, soia granule, oua, sare, piper, cimbru, marar verde, faina, ulei, pesmet. Ingrediente: 500 g dovlecei 1 ceapă 2 morcovi 2 căpăţâni de usturoi 100 g soia granule 2 ouă sare piper puţin cimbru mărar verde 2 căni făină ulei pentru prăjit 1 ceașcă pesmet […]
Reteta zilei: Chiftele cu sos de rosii
Chiftele cu sos de rosii din: carne tocata de vita, pesmet, usturoi, ceapa, sos de rosii, oua, smantana, patrunjel, ulei, parmezan, sare, piper. Ingrediente: 1.5 carne tocata de vita 3/4 cană pesmet 3 căței de usturoi tocat 1/2 ceapa tocata 2/3 cană sos de roșii 3 ouă 2/3 cană smântână 1 linguriță patrunjel 2 linguri […]
Pofta buna!