Chiftele umplute cu carnati

Printeaza

Chiftele umplute cu carnati din: carnati afumati, chifle, kaizer, usturoi, lapte, oua, ulei, nucsoara, piper, patrunjel, sare.

Ingrediente:Chiftele umplute cu carnati

  • 250g cârnaţi afumaţi
  • 10 chifle
  • 400 g kaizer
  • 1 ceapa
  • 4 căţei usturoi
  • 500 ml lapte
  • 4 ouă
  • ulei
  • nucşoară
  • piper
  • pătrunjel verde
  • sare.

 

Mod de preparare:

Se taie cuburi mici chiflele. Se întind într-o tavă şi se rumenesc uşor în cuptor.

Intre timp, se taie cuburi kaizeul, se prăjeşte în trei linguri de ulei, se adaugă apoi ceapa tăiată mărunt şi căţeii de usturoi zdrobiţi. Se scot crutoanele din cuptor şi se toarnă peste ele 400 ml de lapte. Se bat spumă ouăle cu laptele rămas, se sărează, se presară puţină nucşoară, piper şi o mână de pătrunjel verde, tocat mărunt.

Se încorporează jumările scoase din ulei cu lingura cu găuri, apoi se adaugă crutoanele înmuiate. Se omogenizează foarte bine compoziţia.

Se taie felii carnaţii. Cu mâna udă se modelează chiftele, în mijlocul cărora se va pune câte o felie de cârnaţi. Se fierb în apă cu sare, apoi se scot şi se tăvălesc prin grăsimea rămasă de la jumări. Se servesc cu garnitură de varză murată călită.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.