Chiftele umplute cu legume

Printeaza

Chiftele umplute cu legume din: ceapa, rosii, ardei gras, patrunjel, cimbru, lamaie, sare, piper, masline, feta, carne tocata, oua, gris, ulei.

Ingrediente pentru umplutura: Chiftele_umplute_cu_legume

  • 2 cepe
  • 6 rosii
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 legatura cimbru
  • 1 lamaie
  • sare
  • piper
  • 100 g masline
  • 100 g branza feta

Ingrediente pentru chiftele:

  • 1 kg carne tocata
  • 3 oua
  • 50 g gris
  • ulei pentru prajit
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Tai ceapa marunt. Speli rosiile, elimini cotbarele. Scoti semintele si nervurile ardeiului pe care il tai marunt, la fel ca pe rosii. Maruntesti cimbrul si patrunjelul verde. Tai o lamaie in jumatate si storci peste compozitie. Amesteci.

Tai maslinele in bucati mici, iar branza feta in cuburi, apoi amesteci cu restul compozitiei, pana obtii consistenta dorita. Potrivesti de sare si piper. Amesteci bine carnea cu ouale, grisul, sarea si piperul.

Iei din amestec, cu mana uda si asezi pe o suprafata intinsa fiecare chiftea, pe care o apesi cu palma. In mijloc, pui cate putin din compozitia de legume si strangi carnea formand o mingiuta. Incingi uleiul si pui la prajit chiftelele, pe care le lasi sa se rumeneasca frumos.

Le dai deoparte pe rand si le tii sa se scurga pe un servet absorbant. Servesti cat sunt calde.

Chiftele umplute cu legume

Chiftele_umplute_cu_legume

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.