Chiftele umplute cu ou
PrinteazaO reteta de chiftelute umplute cu ou din: carne tocata de miel, carne tocata de porc, usturoi, ceapa, ulei de masline, vin rosu sec, cascaval de oaie, pesmet, patrunjel, suc de rosii, oua, sare si piper.
- 500 g carne de tocata de miel
- 500 g carne tocata de porc
- 4 catei de usturoi
- 1 ceapa tocata
- 1/4 pahar ulei de masline
- 1/2 pahar de vin rosu sec
- 50 g cascaval de oaie ras
- 50 g pesmet
- 1 legatura patrunjel tocat
- 1 pahar suc rosii/pasta rosii
- 2 oua batute
- 4 oua mici fierte tari
- 1/4 pahar ulei de masline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se toacă ceapa, se căleşte în ulei, iar când începe să îşi schimbe culoarea se adaugă usturoiul pisat, apoi sucul/ pasta de roşii şi la final 1/4 pahar vin roşu sec. Se lasă la răcit şi se combină cu carnea tocată, ouăle bătute şi pesmetul, pătrunjelul tocat, sare şi piper după gust.
Se formează amestecul de chiftele în grămăjoare rotunde şi se introduce câte un ou fiert tare, decojit, în fiecare bilă. Se rumenesc chiftelele umplute cu ou în ulei încins pe fiecare parte, apoi se bagă în cuptorul preîncălzit şi se lasă la copt. Pe durata coacerii, se stropesc de câteva ori cu restul de vin.
Chiftele umplute cu ou
Pofta buna!