Chiftele de varza, buzoiene
PrinteazaChiftele de varza, buzoiene din: varza, oua, unt, smantana, faina, sare, piper.
Ingrediente:
- 500 g varză
- 2 ouă
- 1-2 linguri unt
- 2 linguri smântână
- 2 linguri de făină (sau pesmet)
- sare
- piper
Mod de preparare Chiftele de varza, buzoiene:
Tai varza în patru şi o fierbi timp de 10 minute. O laşi bine la scurs, o toci şi o înăbuşi cu 1 lingură de unt.
O dai deoparte să se răcorească. între timp, freci bine ouăle cu smântână şi cu făina (sau cu pesmetul) cu sare şi cu piper.
Amesteci compoziţia cu varza, iei cu o lingură din compoziţia obţinută şi dai drumul într-o cratiţă cu apă clocotită.
După ce au fiert, scoţi chiftelele pe platou şi pui peste ele untul sau smântână.
Poţi prăji chiftelele şi în ulei şi le serveşti fierbinţi, cu sos de roşii.
Pofta buna!