Chiftele de varza, buzoiene

Printeaza

Chiftele de varza, buzoiene din: varza, oua, unt, smantana, faina, sare, piper.

Ingrediente:

  • 500 g varză
  • 2 ouă
  • 1-2 linguri unt
  • 2 linguri smântână
  • 2 linguri de făină (sau pesmet)
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare Chiftele de varza, buzoiene:

Tai varza în patru şi o fierbi timp de 10 minute. O laşi bine la scurs, o toci şi o înăbuşi cu 1 lingură de unt.

O dai deoparte să se răcorească. între timp, freci bine ouăle cu smântână şi cu făina (sau cu pesme­tul) cu sare şi cu piper.

Amesteci compoziţia cu var­za, iei cu o lingură din compoziţia obţinută şi dai drumul într-o cratiţă cu apă cloco­tită.

După ce au fiert, scoţi chiftelele pe pla­tou şi pui peste ele un­tul sau smântână.

Poţi prăji chiftelele şi în ulei şi le serveşti fierbinţi, cu sos de roşii.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.