Chiftele si verdeata – reteta gustoasa si usor de preparat

Printeaza

Chiftele si verdeata din: cartofi, ceapa, faina,supa de legume, usturoi, marar, patrunjel, nucsoara, ulei, sare.

Ingrediente:

  • 500 g cartofi
  • 2 cepe
  • 4 linguri cu făină
  • 1 cană cu supă de legume
  • 4 căţei de usturoi
  • 1 legătură de mărar
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 1 vârf de cuţit  de nucşoară
  • ulei
  • sare

 

Mod de preparare:

Curăţă cartofii şi pune-i la fiert în apă cu sare.

După ce s-au fiert, scurge-i bine şi zdrobeşte-i cu furculiţa sau mixerul şi toarnă treptat supă.

Separat, taie ceapa mărunt şi că- leşte-o uşor în ulei cu adaos de apă.

Amestec-o apoi cu cartofii, usturoiul zdrobit, nucşoara, verdeaţa tocată şi un praf de sare.

la cu lingura din pasta astfel obţinu­tă, tăvăleşte prin făină şi dă-i formă de chiftea.

Rumeneşte chiftelele în baie de ulei. Scoate-le pe hârtie absorbantă şi serveişte-le cu maioneză vegetală.

Chiftele si verdeata

retete

Rețetă de chiftele de post delicioase și sănătoase

Rețetă de Chiftele de Post Delicioase și Sănătoase din: naut, ceapa, usturoi, faina de naut, boia dulce, cimbru, sare, piper, ulei. Chiftelele de post sunt o alternativă gustoasă și sănătoasă pentru chiftelele tradiționale cu carne. Ele sunt ideale pentru perioadele de post, dar pot fi apreciate și de cei care preferă o dietă vegetariană sau […]

retete

Chiftele la Cuptor – Rețetă sănătoasă și delicioasă

Chiftele la Cuptor – Rețetă sănătoasă și delicioasă din: carne de pui, ceapa, usturoi, ou, pesmet integral, lapte degresat, patrunjel, sare, piper, boaie de ardei, ulei de masline. Chiftelele la cuptor reprezintă o alternativă sănătoasă și delicioasă la chiftelele prăjite tradiționale. Această rețetă are origini în bucătăria mediteraneană, unde se pune accent pe utilizarea ingredientelor […]

retete

Falafel – Chiftele de naut

Falafel – Chiftele de naut din: naut, ceapa, patrunjel, coriandru, sare, boia iute, chimion, bicarbonat, faina, pita, rosie, ceapa, ardei, tahini. Falafel este o mâncare tradițională și populară în Orientul Mijlociu, în special în țări precum Liban, Israel, Egipt, Siria, Turcia și Iordania. Aceasta constă în gogoși vegetariene, preparate din năut mărunțit sau fasole garbanzo […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.