Chiftele de cartofi dulci cu porumb din: cartof dulce, ardei iute, parmezan, porumb, ceapa rosie, ou, faina, coriandru, sare de mare, ulei de masline. Ingrediente: 1 cartof dulce 1 ardei iute mic, tocat ¼ cana parmezan ½ cana porumb ⅓ cana ceapa rosie, tocata 1 ou 4 linguri făină coriandru tocat ½ lingurita sare de […]
Chiftele de vinete cu branza/cascaval
PrinteazaChiftele de vinete cu branza/cascaval din: vinete, faina, oua, cascaval, ulei, sare.
Vinetele sunt surse bune de vitamine și minerale, cum ar fi vitamina K, vitamina C, vitamina B6, acid folic, potasiu, mangan și cupru.
Vinetele au un conținut caloric foarte redus, ceea ce le face ideale pentru dietele cu restricție calorică sau pentru cei care doresc să slăbească.
Aceste legume conțin antioxidanți, cum ar fi antocianinele, care le conferă culoarea violetă caracteristică. Antocianinele au fost asociate cu reducerea riscului de boli cardiovasculare și cu protecția împotriva stresului oxidativ.
- 1,5 kg vinete
- 150 g făină
- 3 ouă
- 100 g caşcaval/branza
- 150 ml ulei
- sare
Mod de preparare:
Coci vinetele, apoi le cureţi şi le pui pe un tocător de lemn, să se scurgă bine. Le toci cu un cuţit de lemn, adaugi ouăle, făina, caşcavalul ras şi sare.
Formezi chifteluţe, pe pare le treci prin făină şi le prăjeşti în ulei încins.
Pofta buna!
Poate te intereseaza si:
Chiftele din ciuperci cu cartofi
Chiftele din ciuperci cu cartofi din: cartofi, ciuperci, paine, amidon, vegeta, patrunjel. Ingrediente: 2 cartofi raşi pe răzătoarea mică 1 cană ciuperci fierte 2 felii pâine înmuiată 2-3 linguri amidon 1 linguriţă vegeta 1-2 linguriţe pătrunjel verde tăiat mărunt Mod de preparare: Se toacă ciupercile prin maşina de tocat carne. Se stoarce bine pâinea înmuiată […]
Chiftele de legume cu branză
Chiftele de legume cu branză din: branza telemea, fasole verde, dovlecei, oua, faina, sare, piper, ierburi de provence. Ingrediente: 100 g brânză telemea 100 g fasole verde tăiată 100 g dovlecei tăiaţi cubuleţe 3 ouă 100 g făină sare piper 1 linguriţă de ierburi de Provence Mod de preparare: Cureți legumele și le speli. […]
Pofta buna!