Chiftele de vinete cu branza/cascaval

Printeaza

Chiftele de vinete cu branza/cascaval din: vinete, faina, oua, cascaval, ulei, sare.

Vinetele sunt surse bune de vitamine și minerale, cum ar fi vitamina K, vitamina C, vitamina B6, acid folic, potasiu, mangan și cupru.

Vinetele au un conținut caloric foarte redus, ceea ce le face ideale pentru dietele cu restricție calorică sau pentru cei care doresc să slăbească.

Aceste legume conțin antioxidanți, cum ar fi antocianinele, care le conferă culoarea violetă caracteristică. Antocianinele au fost asociate cu reducerea riscului de boli cardiovasculare și cu protecția împotriva stresului oxidativ.

 

 

Ingrediente:Chiftele de vinete cu branza/cascaval

  • 1,5 kg vinete
  • 150 g făină
  • 3 ouă
  • 100 g caşcaval/branza
  • 150 ml ulei
  • sare

 

Mod de preparare:

Coci vinetele, apoi le cureţi şi le pui pe un tocător de lemn, să se scurgă bine. Le toci cu un cuţit de lemn, adaugi ouăle, făina, caşcavalul ras şi sare.

Formezi chifteluţe, pe pare le treci prin fă­ină şi le prăjeşti în ulei încins.

 

 

 

Pofta buna!

 

 


Poate te intereseaza si:

Reteta zilei: Chiftele de cartofi dulci cu porumb

Chiftele de cartofi dulci cu porumb din: cartof dulce, ardei iute, parmezan, porumb, ceapa rosie, ou, faina, coriandru, sare de mare, ulei de masline. Ingrediente:  1 cartof dulce 1 ardei iute mic, tocat ¼ cana parmezan ½ cana porumb ⅓ cana ceapa rosie, tocata 1 ou 4 linguri făină coriandru tocat ½ lingurita sare de […]

Chiftele din ciuperci cu cartofi

Chiftele din ciuperci cu cartofi

Chiftele din ciuperci cu cartofi din: cartofi, ciuperci, paine, amidon, vegeta, patrunjel. Ingrediente: 2 cartofi raşi pe răzătoarea mică 1 cană ciuperci fierte 2 felii pâine înmuiată 2-3 linguri amidon 1 linguriţă vegeta 1-2 linguriţe pătrunjel verde tăiat mărunt   Mod de preparare: Se toacă ciupercile prin maşina de tocat carne. Se stoarce bine pâinea înmuiată […]

 

retete

Chiftele de legume cu branză

Chiftele de legume cu branză din: branza telemea, fasole verde, dovlecei, oua, faina, sare, piper, ierburi de provence. Ingrediente: 100 g brânză telemea 100 g fasole verde tăiată 100 g dovlecei tăiaţi cubuleţe 3 ouă 100 g făină sare piper 1 linguriţă de ierburi de Provence   Mod de preparare: Cureți legumele și le speli. […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.