Chiftele de vinete la cuptor
PrinteazaChiftele de vinete la cuptor din: vinete, morcov, sticksuri, ceapa, usturoi, orez, gris, sare, piper, pesmet, faina.
- 1 kg vinete coapte
- 150 g morcov (spălat şi curăţat)
- 100 g sticksuri cu susan
- 2 cepe mari (350 g curăţate)
- 5 căţei de usturoi
- 150 g orez fiert
- 50 g gris
- sare
- piper
- 4 linguri pesmet
- 1 lingură făină
Mod de preparare:
Se pun sticksurile într-un robot şi se fărâmă. Se pun ceapa, usturoiul şi morcovul în robot separat şi se zdrobesc până se obţine consistenţa dorită.
Se amestecă toate ingredientele într-un vas încăpător.
Se formează chiftele din compoziţie şi se tăvălesc prin amestecul de pesmet şi făină.
Se pun chiftelele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se introduc în cuptorul preîncălzit bine timp de 20-30 de minute.
După ce s-au copt se lasă să se răcească complet înainte de a le transfera pe un platou.
Se înfige câte un sticks în fiecare chiftea.
Pofta buna!