Chiftele de vită şi cartofi
PrinteazaO reteta de chiftele de vita si cartofi din: carne de vita, concentrat de vita, sos worcestershire, mazare, piure de cartofi, oua batute, pesmet, ulei vegetal si fasole gatita.
- 400 g carne slaba de vita, tocata
- 1 cub concentrat de vita pentru supa
- 50 g faina
- 2 linguri de sos Worcestershire
- 140 g de mazare congelata
- 450 g piure de cartofi
- 2 oua batute
- 85 g de pesmet
- ulei vegetal, pentru prajit
- fasole gatita in sos tomat, pentru servit
Mod de preparare:
Se încinge o tigaie mare. Se căleşte carnea fără ulei până se rumeneşte, fărâmiţând-o cu o furculiţă. Se sfărâmă deasupra cubul de concentrat, se presară o lingură de făină şi se amestecă bine. Se adaugă sosul worcestershire şi mazărea.
Se răstoarnă amestecul într-un bol şi se lasă să se răcească un pic, înainte de a adăuga piureul. Se modelează şase chiftele. Se presară cu făina rămasă, apoi se dau prin ou bătut şi prin pesmet. Se lasă să se odihnească cel puţin 10 minute, chiar mai mult dacă dispui de timp.
Se încinge uleiul într-o tigaie mare. Se prăjesc chiftelele trei-patru minute pe fiecare parte, până prind o culoare auriu-maronie. Se scurg de ulei pe un şervet de bucătărie. Se condimentează cu un pic de sare şi se servesc cu fasole.
Chiftele de vită şi cartofi
Pofta buna!