Chiftele de porc cu paste si legume din: porc, ceapa, usturoi, patrunjel, condimente, ou, ulei, paste, ardei gras, dovlcel, supa de pui, smantana, sare, piper, rosie, patrunjel. Ingrediente pentru chiftele: 1 kg carne de porc 1 ceapa, tocata 1 cățel de usturoi, tocat 2 linguri patrunjel tocat 1 lingura condimente 1 ou 1 lingura ulei […]
Chiftele de vita cu paste
PrinteazaChiftele de vita cu paste din: busuioc, vita, usturoi, oregano, ulei de masline, sos de rosii, paste, parmezan.
- 1 legătură mică de busuioc
- 500g carne tocată de vită
- 2 căţei de usturoi, zdrobiţi
- 1 lingură de oregano uscat
- 1 lingură ulei de măsline
- 1 borcan de 540g de sos de rosii
- 300g de paste
- parmezan tăiat în felii foarte subţiri, pentru servit
Mod de preparare:
Toacă jumătate dintre frunzele de busuioc şi păstrează-le pe celelalte pentru servit.
Amestecă busuiocul tocat cu carnea de vită, usturoiul şi oreganoul. Asezonează amestecul şi modelează 20-24 de chiftele.
Incinge uleiul într-o tigaie la foc relativ mare şi rumeneşte chiftelele timp de 5-6 minute.
Adaugă sosul de rosii şi dă în clocot. Micşorează focul, astfel încât mâncarea să fiarbă încet şi las-o să fiarbă 10 minute.
Dă în clocot o oală mare cu apă şi fierbe pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj.
Odată fierte, scurge-le şi transferă-le pe un platou sau pe farfurii individuale.
Aşază deasupra chiftelele, apoi taie parmezanul în felii subţiri şi presară-le peste paste împreună cu frunzele de busuioc puse deoparte.
Chiftele de vita cu paste
Pofta buna!
poate te intereseaza si:
Chiftele de pui cu paste
Chiftele de pui cu paste din: carne de pui, ceapa, ou, bacon, nucsoara, pesmet, usturoi, suc de rosii, paste, patrunjel, ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g carne de pui tocată 2 cepe un ou 2 felii bacon puţină nucşoară 100 g pesmet un căţel usturoi 250 ml supă de pui 250 ml suc de roşii […]
Pofta buna!