Chiftele de vita cu salata de cartofi
PrinteazaChiftele de vita cu salata de cartofi din: ceapa, cartofi, castraveciori murati, galbenusuri, mustar, smantana, usturoi, iaurt, otet de vin, zahar brun, sare, piper, carne tocata, patrunjel, paine.
Ingrediente:
pentru salata de cartofi:
- 1 ceapa curatata si taiata marunt
- 3 cartofi fierti in coaja, taiati rondele
- 3 castraveciori murati, taiati cubulete
pentru sosul de maioneza:
- 3 galbenusuri
- 1 lingura mustar
- 1 lingura smantana
- 2 catei de usturoi
- 1 lingura iaurt
- 1 lingura otet de vin
- 1 praf de zahar brun
- sare, dupa gust
- piper, dupa gust
- 300 ml ulei
pentru chiftele:
- 200 g carne tocata de vita
- 1 legatura patrunjel taiata fin
- 1 ou
- 1 ceapa taiata marunt
- 2 felii paine inmuiate si stoarse bine
- sare
- piper
- ulei, pentru prajit
Mod de preparare:
Pentru salată, pui într-un castron cartofii, castraveciorii şi ceapa. Pentru sosul de maioneză, pui toate ingredientele într-un bol, le mi-xezi, apoi torni, în fir subţire, uleiul şi continui să mixezi până când compoziţia capătă consistenţa maionezei.
Amesteci ingredientele pentru chiftele, apoi, cu mâna umedă, for-mezi din amestecul de carne mici biluţe pe care le prăjeşti în ulei în-cins. Le scoţi pe şervete absorbante.
Torni sosul de maioneză peste legumele din castron şi amesteci. Serveşti salata de cartofi alături de chifteluţe.
Chiftele de vita cu salata de cartofi
Pofta buna!