Chiftele de vita cu sos de ciuperci

Printeaza

Chiftele de vita cu sos de ciuperci din: vita, ulei, ceapa rosie, usturoi, ciuperci, pasta de rosii, boia dulce, faina, supa de vita, smantana, patrunjel, orez, piure de cartofi, tagliatelle.

Ingrediente: 

  • 500g carne tocată de vită
  • puţin ulei
  • 1 ceapă roşie, feliată
  • 2 căţei de usturoi, zdrobiţi
  • 200g de ciuperci, feliate
  • 2 linguri pastă de roşii
  • 1 lingură boia de ardei dulce
  • 1 lingură de făină
  • 300ml de supă de vită
  • 150ml de smântână
  • 1 legătură de pătrunjel, tocat
  • orez, piure de cartofi sau tagliatelle, pentru servit

Mod de preparare:

Asezonează carnea şi modeleaz-o sub forma unor chiftele de mărimea unei nuci. Incinge uleiul într-o cratiţă şi prăjeşte chiftelele până când se rumenesc pe toate părţile. Scoate-le din ulei şi lasă-le deoparte. Adaugă în cratiţă ceapa şi căleşte-o câteva minute, pentru a se înmuia.

Adaugă usturoiul şi ciupercile şi prăjeşte-le câteva minute, până când ciupercile se înmoaie şi încep să se închidă la culoare. Incorporează pasta de roşii, boiaua de ardei şi făina, amestecând 1 minut, apoi adaugă supa, puţin câte puţin, pentru a obţine un sos omogen.

Pune la loc chiftelele în cratiţă, acoperă mâncarea şi las-o să fiarbă la foc mic 15 minute sau până când chiftele se pătrund.

Incorporează smântână şi o parte din pătrunjel şi asezonează după gust. Presară deasupra restul de pătrunjel şi serveşte cu orez, piure de cartofi sau tagliatelle.

 

Chiftele de vita cu sos de ciuperci

Chiftele_de_vita_cu_sos_de_ciuperci

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.