Chiftele de vita cu sos de ciuperci
PrinteazaChiftele de vita cu sos de ciuperci din: vita, ulei, ceapa rosie, usturoi, ciuperci, pasta de rosii, boia dulce, faina, supa de vita, smantana, patrunjel, orez, piure de cartofi, tagliatelle.
Ingrediente:
- 500g carne tocată de vită
- puţin ulei
- 1 ceapă roşie, feliată
- 2 căţei de usturoi, zdrobiţi
- 200g de ciuperci, feliate
- 2 linguri pastă de roşii
- 1 lingură boia de ardei dulce
- 1 lingură de făină
- 300ml de supă de vită
- 150ml de smântână
- 1 legătură de pătrunjel, tocat
- orez, piure de cartofi sau tagliatelle, pentru servit
Mod de preparare:
Asezonează carnea şi modeleaz-o sub forma unor chiftele de mărimea unei nuci. Incinge uleiul într-o cratiţă şi prăjeşte chiftelele până când se rumenesc pe toate părţile. Scoate-le din ulei şi lasă-le deoparte. Adaugă în cratiţă ceapa şi căleşte-o câteva minute, pentru a se înmuia.
Adaugă usturoiul şi ciupercile şi prăjeşte-le câteva minute, până când ciupercile se înmoaie şi încep să se închidă la culoare. Incorporează pasta de roşii, boiaua de ardei şi făina, amestecând 1 minut, apoi adaugă supa, puţin câte puţin, pentru a obţine un sos omogen.
Pune la loc chiftelele în cratiţă, acoperă mâncarea şi las-o să fiarbă la foc mic 15 minute sau până când chiftele se pătrund.
Incorporează smântână şi o parte din pătrunjel şi asezonează după gust. Presară deasupra restul de pătrunjel şi serveşte cu orez, piure de cartofi sau tagliatelle.
Chiftele de vita cu sos de ciuperci
Pofta buna!