Chiftele cu zacusca din: carne tocata, ceapa, paine, patrunjel, sare, piper, vinete, ardei, ulei, bulion, foaie de dafin.
Chiftele cu zacusca
PrinteazaIngrediente:
chiftele:
- 400 g carne tocată
- 1 ceapă
- 1 felie de pâine
- pătrunjel verde
- sare
- piper
zacuscă:
- 2 vinete
- 1 ceapă
- 3-4 ardei graşi
- 3 linguri de ulei
- 2 linguri de bulion
- 1 foaie de dafin
- sare
- piper
Mod de preparare:
Chiftele cu zacusca: Coci ardeii şi vinetele, le cureţi de coajă şi le laşi la scurs. Tai ceapa mărunt şi o căleşti în ulei până începe să-şi schimbe culoarea.
Adaugi vinetele şi ardeii tocaţi şi căleşti în continuare timp de 5-7 minute.
Adaugi bulionul, foaia de dafin, sare şi piper, după preferinţe şi îi mai căleşti în continuare timp de 4-5 minute, apoi îi iei de pe foc.
Intre timp, prepari chiftelele, amestecând carnea tocată cu ceapa tăiată mărunt, felia de pâine înmuiată în apă şi stoarsă, pătrunjelul tocat fin, sare şi piper după gust.
Din compoziţia obişnuită modelezi chiftele rotunde, pe care le prăjeşti în ulei bine încins, pe toate părţile.
Serveşti chiftelele garnisite cu zacuscă.
Pofta buna!
Porc cu Mere și Sos de Vin din: cotlete de porc, mere, vin, miere, ceapa, usturoi, rozmarin, sare, piper, ulei. Această rețetă clasică, reinterpretată pentru a satisface gusturile moderne, oferă o experiență culinară bogată, perfectă pentru o cină specială sau un prânz duminical în familie. Urmăriți pașii simpli de mai jos pentru a crea un fel […]
Ceai Antioxidant din: coada calului, frunze de mure, frunze de zmeura, apa. Într-o lume unde stresul și poluarea își pun amprenta asupra sănătății noastre, un ceai antioxidant nu este doar o băutură plăcută, ci și un aliat de nădejde în lupta împotriva radicalilor liberi. Acest ceai, bogat în antioxidanți naturali, folosește ingrediente proaspete și uscate […]
Au fost bune, ca ma bate gandul sa fac si eu