Chifteluţe de anşoa
PrinteazaChiftelute de ansoa din: fileuri de ansoa, paine uscata, lapte, ou, faina, seminte de fenicul, lamaie, ulei de floarea soarelui, sare si piper.
Ingrediente:
- 500 g fileuri de anşoa curăţate (se pot folosi şi hamsii sau scrumbii)
- 5 felii de pâine uscată
- 1 dl lapte
- 1 ou
- 100 g făină
- 1 lingură de seminţe de fenicul
- 1 lămâie pentru ornat
- ulei de floarea soarelui pentru prăjit
- sare
- piper
Mod de preparare:
Daţi deoparte coaja pâinii uscate şi puneţi-o la înmuiat 15 minute în lapte. Spălaţi şi uscaţi bine fileurile de anşoa, apoi tocaţi-le
. Puneţi peştele într-un castron împreună cu pâinea uscată stoarsă, oul şi seminţele de fenicul.
Săraţi, piperaţi şi amestecaţi bine totul cu o lingură de lemn. Lăsaţi apoi compoziţia să se odihnească 30 de minute.
Incingeţi într-o tigaie termorezistentă mult ulei pentru prăjit. Faceţi din compoziţia cu anşoa chifteluţe mici cât o nucă; treceţi-le prin făină şi prăjiţi-le în uleiul încins.
Scurgeţi-le scoţându-le cu o spumieră şi aşezaţi-le pe hârtie absorbantă de bucătărie, ca să lase bine uleiul.
Fierbeţi feniculul 2-3 minute în apă clocotită uşor sărată şi uscaţi-l. Aşezaţi-l pe platou, aranjaţi alături şi chifteluţele de anşoa fierbinţi, ornaţi platoul cu sferturi de lămâie, cu alte rămurele de fenicul şi serviţi-le foarte fierbinţi.
Chifteluţe de anşoa
Poftă bună!