Chifteluţe de anşoa

Printeaza

Chiftelute de ansoa din: fileuri de ansoa, paine uscata, lapte, ou, faina, seminte de fenicul, lamaie, ulei de floarea soarelui, sare si piper.

Ingrediente:

  • 500 g fileuri de anşoa curăţate (se pot folosi şi hamsii sau scrumbii)
  • 5 felii de pâine uscată
  • 1 dl lapte
  • 1 ou
  • 100 g făină
  • 1 lingură de seminţe de fenicul
  • 1 lămâie pentru ornat
  • ulei de floarea soarelui pentru prăjit
  • sare
  • piper

 

 

Mod de preparare:

Daţi deoparte coaja pâinii uscate şi puneţi-o la înmuiat 15 minute în lapte. Spălaţi şi uscaţi bine fileurile de anşoa, apoi tocaţi-le

. Puneţi peştele într-un castron împreună cu pâinea uscată stoarsă, oul şi seminţele de fenicul.

Săraţi, piperaţi şi amestecaţi bine totul cu o lingură de lemn. Lăsaţi apoi compoziţia să se odih­nească 30 de minute.

Incingeţi într-o tigaie termorezistentă mult ulei pentru prăjit. Faceţi din compoziţia cu anşoa chifteluţe mici cât o nucă; treceţi-le prin făină şi prăjiţi-le în uleiul încins.

Scurgeţi-le scoţându-le cu o spumieră şi aşezaţi-le pe hârtie absorbantă de bucătă­rie, ca să lase bine uleiul.

Fierbeţi feniculul 2-3 minute în apă clocotită uşor sărată şi uscaţi-l. Aşezaţi-l pe platou, aranjaţi alături şi chifteluţele de anşoa fier­binţi, ornaţi platoul cu sferturi de lămâie, cu alte rămurele de fenicul şi serviţi-le foarte fierbinţi.

 

Chifteluţe de anşoa

Poftă bună!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.