Chiftelute cu aroma de capere
PrinteazaChiftelute cu aroma de capere din: chifla, lapte, ceapa, unt, carne tocata, mustar, maghiran, patrunjel, sare, piper, ulei, capere si fileuri de sardele.
- 1 chifla veche de-o zi
- circa 75 ml lapte caldut
- 1 ceapa
- 60 g unt
- 600 g carne tocata mixta
- 5 oua
- 1 lingura mustar
- 1 lingurita maghiran uscat
- 4 linguri patrunjel tocat
- sare
- piper
- 4 linguri ulei
- 1 lingura capere
- 2 fileuri de sardele
Mod de preparare:
Chifla se înmoaie în lapte. Se curăţă ceapa şi se toacă; se căleşte într-o lingură de unt încins.
Se frământă carnea tocată cu pâinea stoarsă, 1 ou, muştar, ceapă, maghiran şi 2 linguri de pătrunjel.
Se sărează şi se piperează; se modelează din această compoziţie cca 8 chiftele mici, se presează şi se prăjesc în 2 linguri de ulei, la foc mijlociu, cca 4-5 min. pe fiecare parte.
Restul de unt se aşază într-un bol. Se toacă sardelele scurse şi caperele şi se înglobează în unt, împreună cu restul de pătrunjel.
Se aşază pe chifteluţe câte o porţie mică din acest amestec şi se lasă să se topească. In restul de ulei încins se prăjesc 4 ouă ochiuri, se sărează şi se servesc împreună cu chifteluţele.
Chiftelute cu aroma de capere
Pofta buna!