Chiftelute aromate de vita
PrinteazaChiftelute aromate de vita din: carne de vita tocata, bagheta, lapte, ou, ceapa, usturoi, unt, patrunjel, ulei, sare, piper.
- 1 baghetă clasică veche de o zi
- 850 g carne de vită tocată
- 100 ml lapte
- 1 ou
- 1 ceapă
- 1 legătură de pătrunjel
- 1 căţel de usturoi
- 30 g unt
- ulei pentru prăjit
- sare
- piper
Mod de preparare:
Taie bagheta în două. Sfărâmă o jumătate pentru a o face firimituri. Pune-o într-o farfurie adâncă. Rupe în bucăţi restul baghetei şi stropeşte-le cu lapte. Curăţă şi toacă usturoiul şi ceapa. Spală, usucă pătrunjelul, rupe-i frunzele şi toacă-le mărunt.
Intr-un castron, amestecă carnea tocată, usturoiul şi ceapa tocate, pătrunjelul tocat oul întreg şi pâinea înmuiată în lapte. Presară sare şi piper.
Formează buletele de mărimea unei nuci mari şi dă-le prin pesmet.
Incălzeşte untul şi două linguri de ulei într-o tigaie antiaderentă. Pune buletele în tigaie şi prăjeşte-le timp de aproximativ 10 minute, învârtindu-le în permanenţă, ca să se rumenească pe toate părţile.
Pofta buna!