Chiftelute aromate

Printeaza

O reteta delicioasa de chiftelute aromate din: carne de porc, praf de ghimbir, coriandru, patrunjel, nucsoara, cepsoare, morcovi, foi de dafin, salvie, rozmarin, otet de vin alb, ulei extravirgin de masline, sare si piper negru.

Ingrediente:Chiftelute aromate

  • 400 g carne de porc, tocată mărunt 1 ou
  • 1/2  linguriţă de praf de ghimbir
  • praf de scorţişoară
  • praf de coriandru
  • 2 linguri de pătrunjel tocat
  • nucşoară
  • 4 cepşoare
  • 2 morcovi
  • 2 foi de dafin
  • 1 rămurică de salvie înflorită
  • 1 rămurică de rozmarin
  • 1 pahar de oţet de vin roşu
  • 1 pahar de oţet de vin alb
  • 7 linguri de ulei extravirgin de măsline
  • sare
  • piper negru

 

Mod de preparare:

Puneţi într-un castron carnea tocată mărunt, oul, ghimbirul, scorţişoara, coriandrul şi pătrunjelul tocat. Potriviţi de sare; dregeţi cu piper negru proaspăt măcinat şi cu puţină nucşoară rasă. Amestecaţi bine totul şi faceţi chifteiuţe din această compoziţie.

Intr-o tigaie încăpătoare, încingeţi 5 linguri de ulei extravirgin de măsline şi prăjiţi chifteluţele 5 minute, întorcându-le frecvent de pe o parte pe cealaltă. Scoateţi-le cu o spumieră şi aşezaţi-le pe hârtie de bucătărie absorbantă, pentru a elimina excesul de ulei. Ţineţi-le la cald.

Curăţaţi şi tăiaţi felii cepşoarele şi tăiaţi morcovii bastonaşe, după ce i-aţi spălat şi curăţat. Puneţi legumele acestea într-o cratiţă mică, adăugaţi două linguri de ulei extravirgin de măsline, foile de dafin, două frunze de salvie şi rozmarinul, după care lăsaţi-le pe foc 5 minute.

Acum amestecaţi cele două feluri de oţet, turnaţi-l în cratiţă şi lăsaţi sosul să scadă încă câteva minute, pe foc. Turnaţi amestecul obţinut peste chifte­iuţe şi daţi preparatul deoparte, să se odihnească, într-un loc răcoros, cel puţin 24 de ore.

Aşezaţi pe farfurii chifteluţele şi legumele încălzite sau reci. Ornaţi cu florile de salvie şi serviţi.

Chiftelute aromate

Chiftelute aromate

 

 

 

 

 

 

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.