Chiftelute aromate
PrinteazaO reteta delicioasa de chiftelute aromate din: carne de porc, praf de ghimbir, coriandru, patrunjel, nucsoara, cepsoare, morcovi, foi de dafin, salvie, rozmarin, otet de vin alb, ulei extravirgin de masline, sare si piper negru.
- 400 g carne de porc, tocată mărunt 1 ou
- 1/2 linguriţă de praf de ghimbir
- praf de scorţişoară
- praf de coriandru
- 2 linguri de pătrunjel tocat
- nucşoară
- 4 cepşoare
- 2 morcovi
- 2 foi de dafin
- 1 rămurică de salvie înflorită
- 1 rămurică de rozmarin
- 1 pahar de oţet de vin roşu
- 1 pahar de oţet de vin alb
- 7 linguri de ulei extravirgin de măsline
- sare
- piper negru
Mod de preparare:
Puneţi într-un castron carnea tocată mărunt, oul, ghimbirul, scorţişoara, coriandrul şi pătrunjelul tocat. Potriviţi de sare; dregeţi cu piper negru proaspăt măcinat şi cu puţină nucşoară rasă. Amestecaţi bine totul şi faceţi chifteiuţe din această compoziţie.
Intr-o tigaie încăpătoare, încingeţi 5 linguri de ulei extravirgin de măsline şi prăjiţi chifteluţele 5 minute, întorcându-le frecvent de pe o parte pe cealaltă. Scoateţi-le cu o spumieră şi aşezaţi-le pe hârtie de bucătărie absorbantă, pentru a elimina excesul de ulei. Ţineţi-le la cald.
Curăţaţi şi tăiaţi felii cepşoarele şi tăiaţi morcovii bastonaşe, după ce i-aţi spălat şi curăţat. Puneţi legumele acestea într-o cratiţă mică, adăugaţi două linguri de ulei extravirgin de măsline, foile de dafin, două frunze de salvie şi rozmarinul, după care lăsaţi-le pe foc 5 minute.
Acum amestecaţi cele două feluri de oţet, turnaţi-l în cratiţă şi lăsaţi sosul să scadă încă câteva minute, pe foc. Turnaţi amestecul obţinut peste chifteiuţe şi daţi preparatul deoparte, să se odihnească, într-un loc răcoros, cel puţin 24 de ore.
Aşezaţi pe farfurii chifteluţele şi legumele încălzite sau reci. Ornaţi cu florile de salvie şi serviţi.
Chiftelute aromate
Poftă bună!