Chiftelute – usor de preparat din: carne macra, ceapa paine inmuiata in lapte, ou, piper, sare, verdeata, usturoi, ulei, faina si pesmet. Ingredinte: 250 gr. carne macra 2 buc. ceapa o felie de piine alba muiata in lapte 1 ou piper sare verdeata si usturoi dupa gust ulei faina pesmet Mod de preparare […]
Chiftelute austriece de cartofi
PrinteazaChiftelute austriece de cartofi din: cartofi, ceapa, branza, sare, piper, faina, ulei de unt.
Ingrediente:
- 500 g cartofi
- 2 cepe
- 500 g brânză tare (Zillertaler Graukâse)
- sare
- piper
- 50 g făină
- 3 linguri de ulei de unt
Mod de preparare:
Cartofii se spală, se fierb circa 20 de minute într-o cantitate mică de apă cu sare, se scurg şi se lasă la răcit, în continuare, se cojesc şi se rad pe răzătoarea fină.
Cepele se curaţă şi se taie cubuleţe, iar brânza se rade.
Toate ingredientele se amestecă bine şi se condimentează cu sare şi piper.
La final, se adaugă treptat făină, până când se formează un aluat solid. Din acesta se modelează apoi cu mâinile umede chiftele nu prea mari.
Acestea se prăjesc pe ambele părţi într-o tigaie în ulei de unt încins, până ce devin aurii.
Chiftelute austriece de cartofi
Chiftelute de dovlecei cu branza
Chiftelute de dovlecei cu branza din: dovlecei, ou, branza, faina si untdelemn. Ingredinte: 2-3 buc. dovlecei tineri 1 ou 2 linguri brinza rasa o lingura faina 100 gr. untdelemn Mod de preparare Dovleceii curatati de coaja se rad pe razatoare, se adauga putina sare si se lasa sa se scurga. Se adauga oul, […]
Reteta zilei: Chiftelute de legume cu cheddar
Chiftelute de legume cu cheddar din: broccoli, ceapa, usturoi, pesmet, oua, cheddar, parmezan, ulei, sare, piper. Ingrediente: 1 broccoli 1/2 ceapa tocata 2 căței de usturoi tocat 3/4 cană pesmet 2 oua batute 1/2 cană brânză cheddar rasă 1/3 cană parmezan ras 1 1/2 lingură ulei sare piper Mod de preparare: Într-o […]