Chiftelute de berbecut cu caise uscate
PrinteazaChiftelute de berbecut cu caise uscate din: ceapa, usturoi, caise uscate, carne de berbecut, cuscus, ou, sare, piper, sambal oelek, ulei de masline, naut, ardei grasi, bulion, vin alb, supa.
- 1 ceapa
- 1 catel usturoi
- 100 g caise uscate
- 500 g carne de berbecut tocata
- 4 linguri cuscus instant
- 1 ou
- sare
- piper
- sos picant Sambal Oelek
- 4 linguri ulei de masline
- 265 g naut (din conserva)
- 200 g ardei grasi asortati
- 1 lingura bulion
- 50 ml vin alb
- 400 ml supa
Mod de preparare:
Se toacă ceapa şi usturoiul. Se taie cubuleţe 3 caise uscate; toate se frământă împreună cu carnea tocată, 2 linguri cuşcuş, ou, sare, piper şi sos picant. Se modelează 10-12 chiftelute din această compoziţie.
Se încing 2 linguri de ulei, se prăjesc chifteluţele 3-4 min. pe fiecare parte şi se scot din tigaie. Se lasă să se scurgă conserva de năut.
Se curăţă ardeii graşi şi se călesc în 2 linguri de ulei; se adaugă restul de caise şi năutul, urmate de bulion.
Se stinge cu vin şi supă şi se dă amestecul în clocot; se lasă să fiarbă la foc moale cca 10 min. Se condimentează.
Se adaugă cuşcuşul şi se lasă să se umfle timp de cca 10 min. Se adaugă din nou chifteluţele.
Chiftelute de berbecut cu caise uscate
Pofta buna!
Bune rau chiftelutele de bebercut, insa nu vad rolul caiselor uscate in aceasta reteta