Chiftelute cu brânza de capra şi tarhon
PrinteazaO reteta de chiftelute cu branza de capra si tarhon din: faina, praf de copt, pudra de mustar, unt, tarhon, branza de capra, oua, lapte, crema de branza, piper si frunze de ceapa tocata.
- 350 g făină, cu un praf de copt
- 1/2 linguriţă pudră de muştar
- 50 g unt
- 1 lingură tarhon, proaspăt tocat
- 200 g brânză de capră, mârunţitâ
- 2 ouă
- 6-8 linguri lapte
pentru sos:
- 200 g cremă de brânză
- boabe de piper zdrobite
- 2 linguri frunze de ceapă verde tocată
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 6/ 200 C. Amestecă făina si muştarul, apoi adaugă untul, frecând bine. Adaugă tarhonul şi crema de brânză Amestecă ouăle cu 6 linguri de lapte şi toarnă peste compoziţie. Amestecă cu un cuţit până se formează un aluat. Dacă e prea uscat, mai adaugă câteva linguri de lapte.
Intinde aluatul pe o suprafaţă presărată cu făină şi decupează rondele de 4 cm diametru. Tapetează cu hârtie pergament 2 tăvi de copt. Aranjează biscuiţii în 2 cercuri, unul cu 11 bucăţi, celălalt de 8 bucăţi. Unge-i deasupra cu lapte şi coace-i 12-15 min, până se rumenesc. Pentru cremă, amestecă brânza, piperul şi ceapa verde. Serveşte cu biscuiţii.
Chiftelute cu brânza de capra şi tarhon
Pofta buna!
O sa incerc si eu chiftelutele cu branza de capra