Chiftelute cu brânza de capra şi tarhon

Printeaza

O reteta de chiftelute cu branza de capra si tarhon din: faina, praf de copt, pudra de mustar, unt, tarhon, branza de capra, oua, lapte, crema de branza, piper si frunze de ceapa tocata.

Ingrediente:Chiftelute cu brânza de capra şi tarhon

  • 350 g făină, cu un praf de copt
  • 1/2 linguriţă pudră de muştar
  • 50 g unt
  • 1 lingură tarhon, proaspăt tocat
  • 200 g brânză de capră, mârunţitâ
  • 2 ouă
  • 6-8 linguri lapte

pentru sos:

  • 200 g cremă de brânză
  • boabe de piper zdrobite
  • 2 linguri frunze de ceapă verde tocată

 

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la 6/ 200 C. Ames­tecă făina si muştarul, apoi adaugă untul, frecând bine. Adaugă tarhonul şi crema de brânză Amestecă ouăle cu 6 linguri de lapte şi toarnă peste compoziţie. Amestecă cu un cuţit până se formează un aluat. Dacă e prea uscat, mai adaugă câteva linguri de lapte.

Intinde aluatul pe o suprafaţă presărată cu făină şi decupează rondele de 4 cm diametru. Tapetează cu hârtie pergament 2 tăvi de copt. Aranjează biscuiţii în 2 cercuri, unul cu 11 bucăţi, celălalt de 8 bucăţi. Unge-i deasupra cu lapte şi coace-i 12-15 min, până se rumenesc. Pentru cremă, amestecă brânza, piperul şi ceapa verde.  Serveşte cu biscuiţii.

Chiftelute cu brânza de capra şi tarhon

Chiftelute cu brânza de capra şi tarhon

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. O sa incerc si eu chiftelutele cu branza de capra

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.