Chiftelute cu bulgur
PrinteazaChiftelute cu bulgur din: bulgur, vinete, usturoi, ardei, amidon, ceapa, ienibahar, coriandru, sare, ulei, patrunjel.
Bulgurul este o sursă excelentă de carbohidrați complecși, proteine, fibre și vitamine din complexul B. De asemenea, conține minerale importante, cum ar fi fierul, magneziul și zincul.
Consumul regulat de bulgur poate avea multiple beneficii pentru sănătate. Datorită conținutului său ridicat de fibre, bulgurul poate contribui la menținerea sănătății intestinale și poate ajuta la menținerea unui nivel sănătos al colesterolului.
- 250 g bulgur
- 2 vinete medii
- 2 căţei de usturoi
- 1 ardei iute roşu
- 1 linguriţă de amidon alimentar
- 1 ceapă mare
- 1/2 de linguriţă de ienibahar măcinat
- 1/2 de linguriţă de coriandru măcinat
- sare
- ulei de floarea-soarelui pentru prăjit
- 1 legătură de pătrunjel
Mod de preparare:
Bulgurul se pune într-un castron, se acoperă cu apă şi se lasă la înmuiat timp de 20 de minute. Se spală vinetele, se curăţă şi-se taie în bucăţi potrivite.
Se cojeşte usturoiul şi se toacă grosier. Ardeiul iute se taie în două pe lung si se curăţă de seminţe şi de cotor.
Bulgurul se scurge într-o sită fină şi se pune într-un bol. Legumele se pasează în blender şi se adaugă peste bulgur. Se incorporează amidonul amestecat cu putină apă.
Se curăţă ceapa, se toacă şi se adaugă în compoziţie împreună cu condimentele. Se frământă totul bine cu mâinile, apoi se modelează bile şi se aplatizează.
Se încinge uleiul jntr-o tigaie, în care se prăjesc chiftelele la foc mediu până când se rumenesc. Acestea se scot apoi pe prosoape de hârtie, pentru ca grăsimea în exces să fie absorbită.
Se spală pătrunjelul şi se toacă. Când sunt gata, chebele se servesc cu pătrunjel presărat pe deasupra.
Chiftelute cu bulgur
Pofta buna!
Foarte bune chiftelutele