Chiftele Marinate Tradiționale – Rețeta Perfectă pentru Ocazii Speciale din: carne tocata, ceapa, usturoi, ou, pesmet, sare, piper, paprika, cimbru, apa, otet, frunze de dafin, boabe de piper, morcov, zahar. Ingrediente: Pentru chiftele: 500g carne tocată (porc, vită sau amestec) 1 ceapă medie, tocată fin 2 căței de usturoi, zdrobiți 1 ou 50g pesmet Sare, […]
Chifteluţe de carne cu năut
PrinteazaChifteluţe de carne cu năut: carne de pui, naut, ceapa, usturoi, susan, chimen, curry, oua, sare, piper, ulei, patrunjel, salata verde, faina, rosii.
Ingrediente:
- 500 g carne de pui
- 200 g năut fiert
- o ceapă
- 3 căţei de usturoi
- 30 g seminţe de susan
- 5 g seminţe de chimen
- un sfert de linguriţă cu pudră de curry
- 3 ouă
- sare
- piper
- ulei de floarea soarelui
- pătrunjel
- salată verde
- făină
- roşii
Mod de preparare:
Ceapa şi usturoiul se curăţă de foi, se spală şi se pun într-un bol împreună cu năutul fiert, clătit cu apă rece şi scurs, seminţele de chimen şi seminţele de susan.
Se adaugă pudra de curry, două linguri cu ulei, carnea de pui tăiată bucăţele, sare şi piper după gust.
Se presară puţin pătrunjel spălat şi scurs de apă, se adaugă ouălele şi se pasează totul cu un blender.
Se formează chifteluţe cu mâna udată în apă rece sau se trec prin făină şi se scutură ca să se elimine făina în exces.
Se pun pe un platou, se acoperă cu folie alimentară şi se lasă 10 minute la rece.
Se încinge ulei într-o cratiţă, se prăjesc pe toate părţile până devin maronii, se scot cu o spumieră şi se aşază pe un platou tapetat cu şerveţele absorbante.
Chifteluţe de carne cu năut
Chiftele Marinate Tradiționale – Rețeta Perfectă pentru Ocazii Speciale
Chiftele de pui cu curry
Chiftele de pui cu curry din: crema de branza, marmelada de portocale, pudra de curry, sare, piper, carne tocata de pui, ceapa verde, telina, migdale Carnea de pui este o sursă bună de proteine, vitamine și minerale, inclusiv vitamina B6, vitamina B12, niacină, seleniu și fosfor. În funcție de modul în care este preparată, carnea […]
Pofta buna!
Interesanta idee
parca nu as pune naut la chiftelutele cu carne