Chiftelute de cartofi cu boia
PrinteazaChiftelute de cartofi cu boia din: cartofi, apa, sare, faina, lapte, ceapa, coaja de portocala, piper, boia dulce, ulei de masline.
- 4 cartofi de mărime medie
- 1 l de apă
- 1 pumn de sare grunjoasă (pentru apa necesară gatirii cartofilor)
- 150 g de făină
- 50 ml de lapte
- 1 ceapă
- coaja de la o portocală
- sare si piper
- 1/2 linguriţă de boia dulce
- ulei de măsline
Mod de preparare:
Spălaţi şi curăţaţi cartofii şi apoi fierbeţi-i într-un litru de apă sărată cu un pumn de sare grunjoasă.
Pentru a controla gătirea acestora, înfigeţi în ei o scobitoare: dacă scobitoarea intră cu uşurinţă în tubercul, cartofii sunt gata.
Scurgeţi-i şi zdrobiţi-i, formând un piure. Adăugaţi făina şi treptat laptele.
Amestecaţi până obţineţi o compoziţie omogenă, fără a fi prea lichidă. Adăugaţi acestei compoziţii ceapă tăiată mărunt, coaja de portocală şi boia. Amestecaţi şi potriviţi de sare şi piper.
Puneţi uleiul într-o cratiţă, încingeţi-l şi apoi luaţi o lingură de pastă şi lăsaţi-o să se închege.
Continuaţi până umpleţi cratiţa cu frigănele, însă având grijă să le separaţi cât mai bine unele de altele, întoarceţi-le şi rumeniţi-le pe ambele părţi.
Scurgeţi grăsimea în exces pe hârtie absorbantă. Serviţi-le călduţe, cu puţină sare, împreună cu prosciutto sau mozzarella, după preferinţe.
Chiftelute de cartofi cu boia
Pofta buna!