Chiftelute de cartofi cu carne tocata
PrinteazaChiftelute de cartofi cu carne tocata din: cartofi, branza topita, oua, unt, faina, pesmet, cimbru, sare, amestec de carne tocata, ceapa, ou, ulei, sare, piper.
- 1 kg cartofi
- 100 g branza topita
- 2 oua
- 50 g unt
- 75 g faina
- 75 g pesmet
- cimbru
- sare
pentru umplutura:
- 400 g amestec de carne tocata
- 1 ceapa
- 1 ou
- ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Spala cartofii şi pune-i la fiert în coajă, în apă cu sare. între timp, căleşte ceapa.
Adaugă carnea tocată şi las-o la înăbuşit. La final, potriveşte gustul de sare şi piper. După ce s-a răcorit, toarnă oul bătut.
Curăţă cartofii fierţi şi pasează-i.
Adaugă untul, brânza topită şi ouăle bătute cu sare. Presară făină şi amestecă energic, până ce obţii un aluat care poate fi modelat.
Cu palmele pudrate cu făină, modelează mici sfere.
Presează-le pe mijloc şi pune o linguriţă din amestecul de carne.
Dă-le apoi forma de chiftele.
Tăvăleşte-le prin pesmet amestecat cu cimbru şi rumeneşte-le în baie de ulei.
Chiftelute de cartofi cu carne tocata
Pofta buna!