Chiftelute de cartofi in stil elvetian
PrinteazaO reteta delicioasa de chiftelute de cartofi in stil elvetian din: cartofi, ceapa, verdeata asortata, oua, sare, piper si ulei.
- 1 kg cartofi albi
- 1 ceapa
- 100 g verdeata asortata (ceapa verde, patrunjel, alior, hasmatuchi, lamaita, leustean)
- 2 oua
- sare
- piper
- 4 linguri ulei
Mod de preparare:
Se decojesc cartofii, se spală şi se rad pe răzătoarea mare; se aşază apoi într-o strecurătoare şi se lasă să se scurgă, eventual chiar se storc puţin. Se toacă ceapa şi verdeaţa.
Se aşază într-un castron compoziţia de cartofi şi se amestecă împreună cu ceapa, verdeaţa şi ouăle; se sărează şi se piperează.
Se încinge o porţie de ulei; se aşază înăuntru o lingură de compoziţie de cartofi şi se presează puţin; se coc astfel chifteluţele cca 5 min. pe fiecare parte.
Se scot, se lasă să se scurgă pe prosoape de hârtie şi se păstrează |a cald în cuptor. Se continuă până ce se epuizează compoziţia de cartofi.
Chiftelute de cartofi in stil elvetian
Pofta buna!